Kännykkäliittymän valinnassa kannattaa olla tarkkana. Esimerkiksi 10 tuntia kuukaudessa puhuva voi säästää 360 euroa vuodessa vaihtamalla puhelinliittymän edullisempaan. Kerromme tässä oppaassa, kuinka valita edullinen liittymä omiin tarpeisiin.
Puhelinliittymää valitessa on tärkeää tuntea oma kännykän käyttö. Käytätkö liittymää enimmäkseen puhumiseen tai tekstiviestien lähettämiseen? Entä voisiko osan puheluista tai viesteistä hoitaa ilmaiseksi WhatsAppin, Skypen tai FaceTimen avulla?
Entä minkälainen netin käyttäjä olet? Surffaatko netissä päivät pitkät, kuunteletko äänikirjoja tai katsotko suoratoistopalveluita kännykällä?
Kuten ehkä huomaat, puhelinliittymien käyttötarkoitukset voivat olla hyvin erilaisia ja omat käyttötarpeet määrittävät sen, minkälainen liittymä tulee itselle edullisimmaksi.
Puhelinlasku kertoo omat käyttötottumukset
Etsi käsiisi puhelinlaskut muutaman kuukauden ajalta ennen liittymän vaihtoa. Vanhoista laskuista saa nopeasti käsityksen siitä, minkälainen liittymä kannattaa valita. Samalla selviää myös maksatko nykyisestä liittymästäsi turhaan.
Puhelinlaskusta löytyy erittely laskutuskauden käytöstä ja se voi näyttää esimerkiksi seuraavalta:
- Liittymän kausimaksu 29 euroa
- Matkapuhelinvastaajan kausimaksu 0,50 euroa
- Liittymään sisältyä käyttö
- Liittymään sisältyvät puhelut 100 kpl, kesto 10 tuntia
- Liittymään sisältyvät tekstiviestit 50 kpl
- Puhelut
- Valtakunnalliset yritysnumerot 5 kpl, kesto 15 minuuttia, hinta 3 euroa
- Suomesta ulkomaille 5 kpl, kesto 30 minuuttia, hinta 8 euroa
- Datakäyttö
- Datasiirto 31 kpl, 25 Gt
- Hinta yhteensä 40,50 euroa
Esimerkin mukaisessa käytössä on selvää, ettei 10 tuntia eli 600 minuuttia pidemmästä puheajasta kannata maksaa. Vastaavasti datasiirtomäärä on suhteellisen korkea ja netin käyttöä varten kannattaakin valita rajaton datapaketti. Ehkä tässä tapauksessa osan ulkomaille suuntautuneista puheluista olisi voinut hoitaa edullisemmin ja säästää niihin kuluneet 8 euroa? Kerromme alempana, kuinka ulkomaanpuhelut voi soittaa jopa ilmaiseksi.
Ulkomaanpuhelut voi hoitaa WhatsAppilla, FaceTimellä, Messengerillä tai Skypellä ilmaiseksi
Soitteletko ulkomailla asuville ystäville tai sukulaisille? Tai pidätkö töiden vuoksi yhteyttä ulkomailla asuviin kollegoihin? Soittamisen sijaan kannattaa käyttää pikaviestintäsovelluksia, kuten WhatsApp, Facetime, Facebookin Messenger tai Skype. Nämä sovellukset voi ladata omaan puhelimeen, jonka jälkeen ulkomaanpuhelut voi hoitaa puhelinliittymän datapakettia käyttäen. Tällöin puheluista ei synny erillisiä ulkomaanpuheluiden veloituksia, ja äänen lisäksi mukana liikkuu myös videokuva. Jos hiukset ovat harjaamatta, voi videokuvan jättää puhelusta pois pitämällä puhelimen kameran suljettuna.
Pikaviestintäsovellusten puheluominaisuutta voi käyttää yhtä lailla myös kotimaan puheluissa, ja niitä kannattaakin suosia etenkin pitkissä maratonpuheluissa ystävien kesken.
Laskurin avulla löydät edullisen liittymän helposti
Kun liittymän käyttötarkoitus on selvillä ja tiedät, kuinka paljon käytät kännykkäliittymää puhumiseen, viestittelyyn, ulkomaanpuheluihin tai netin käyttöön, löydät tarpeisiisi edullisen liittymän tämän laskurin avulla helposti. Laskurin käyttäminen on ilmaista ja se näyttää viimeisimmät liittymätarjoukset suoraan operaattoreiden ilmoittamista hintatiedoista. Osa liittymätarjouksista voi olla laskurin kautta hankittuina edullisempia, kuin mitä operaattorit tarjoavat suoraan omilla sivuillaan.
Voit määrittää laskurissa tarvitsemasi puheajan, netin nopeuden sekä datamäärän. Halutessasi voit sulkea määräaikaiset liittymät pois tarjouslistalta yhdellä klikkauksella.