BookBeat äänikirjat – kokemuksia ja arvostelu

BookBeat on toiminut vuodesta 2015 lähtien ja se on Bonnier Booksin omistama äänikirjapalvelu. Bonnier on puolestaan yksi Euroopan suurimmista kustantamoista. Tämä omistussuhde takaa osaltaan palvelun laajan kirjavalikoiman ja äänikirjapalvelusta löytyykin luettavaa ja kuunneltavaa yli 100 000 teoksen verran.

Palvelusta löytyy luettavaa ja kuunneltavaa mm. seuraavista kategorioista; romaanit, jännitys, elämänkerrat, rakkaus, klassikot, scifi/fantasia, tieto, talous, hyvinvointi, lapset, nuoret ja runous. Lisäksi palvelusta löytyy kirjallisuutta ruotsiksi, englanniksi ja saksaksi.

Kokemuksia BookBeatista – paljon hyvää, mutta parannettavaakin löytyy

Äänikirjapalvelut ovat kaikki luonteeltaan hyvin samankaltaisia, mutta erojakin löytyy. Hinnan ja kirjavalikoiman lisäksi on tärkeää, että sopivaa luettavaa (tai kuunneltavaa) löytyy mahdollisimman helposti. Sopivan kirjan löytäminen yli sadantuhannen vaihtoehdon joukosta ei ole mahdollista kirjalistausta selaamalla, vaan sen mahdollistavat sovelluksen hakutoiminnot.

BookBeat on järjestänyt kirjat kategorioittain, jonka tekee mielekkään luettavan löytämisestä kohtalaisen helppoa. Tämä tietenkin vaatii, että käyttäjä päättää ensin itse kategorian, josta haluaa luettavaa löytyvän. Lisäksi sovellus ehdottaa lukuvinkkejä sen perusteella, mitä muut samoja kirjoja kuunnelleet käyttäjät ovat lukeneet. Jossain määrin BookBeat myös osaa ehdottaa käyttäjälle itselleen personoituja lukusuosituksia, mutta näistä ehdotuksissa toivoisi hieman paremmin osuvia – varsinkin kun lukuhistoriaa on kertynyt sovelluksen tietoon jo useamman kirjan verran.

Sovellus itsessään toimii pääosin hyvin, mutta kirjanmerkin lisääminen kesken jääneeseen kohtaan ei toiminut kokeilujaksomme aikana jokaisella kerralla. Sovelluksessa kirjan luvut on jaettu ”ääniraidoiksi”. Näiden ääniraitojen avulla on onneksi melko helppoa palata kohtaan, jossa kuuntelu keskeytyi edellisellä kerralla, mikäli kirjanmerkki -toiminto tekee tepposet.

Kaikkiaan BookBeat vastaa äänikirjapalvelua etsivän tarpeisiin vallan mainiosti. Sovellus toimii hyvin myös heikommalla nettiyhteydellä ja kirjavalikoima päivittyy säännöllisesti. Luonnollisesti kirjojen kuuntelu ja lukeminen onnistuu myös ilman nettiä, kun kirjat on ensin ladattu puhelimen tai tabletin muistiin offline -käyttöä varten. Sovellus itsessään on helppokäyttöinen ja toimii sekä tabletilla, että iOS ja Android -puhelimilla.

Ilmainen kokeilu kannattaa käyttää loppuun

BookBeatin ilmaisen kokeilujakson irtisanomisen kanssa kannattaa olla tarkkana, mikäli tarjotun ilmaisjakson haluaa käyttää loppuun saakka.

Toisin kuin monessa muussa äänikirjasovelluksessa, BookBeat nimittäin katkaisee palvelun käyttöoikeuden välittömästi palvelun irtisanomisen myötä. Tämä käytäntö voi harmittaa ja tulla yllätyksenä, sillä monissa muissa äänikirjapalveluissa asiakkaan annetaan käyttää ilmaisjakso loppuun saakka – huolimatta siitä, tapahtuiko palvelun irtisanominen heti kokeilujakson alussa vai sen viimeisen päivän aikana.

BookBeat – edullisempi hinnoittelu perhetilin avulla

Palvelun hinnoittelu perustuu kuukausimaksuun. 9,99 eurolla kuukaudessa voi kuunnella tai lukea äänikirjoja 20 tuntia kuukaudessa, kun rajattoman luku- ja kuunteluoikeuden saa maksamalla hieman kalliimpaa 16,99 € kuukausimaksua.

Perhetilin kautta palvelu tulee isommalle porukalle halvemmaksi, kun uusien käyttäjien lisääminen onnistuu 4,9 € hintaan.

Katso BookBeatin ajantasainen hinta äänikirjojen vertailusta ja hyödynnä lukijoillemme saatavilla olevat ilmaiset kokeilujaksot. Samasta vertailusta näet myös muut tarjolla olevat äänikirjapalvelut ja voit tarkistaa onko BookBeat sinun tarpeisiisi paras vaihtoehto.

Aloita BookBeatin maksuton jakso ilman alennuskoodia

Siirtymällä tästä linkistä BookBeatin palveluun voit aloittaa kahden viikon ilmaisen kokeilujakson, vaikka heti. Alennuskoodia ei tarvita, sillä saat maksuttoman kokeilujakson käyttöösi uutena BookBeatin asiakkaana.

BookBeatin käyttöönotto on helppoa ja se tapahtuu kolmessa vaiheessa:

  1. Luo käyttäjätili syöttämällä omat henkilötiedot
  2. Valitse haluamasi paketti Basic ja Premium -vaihtoehdoista
  3. Syötä maksukortin tiedot. Tilaus veloitetaan kortilta ilmaisen kokeilujakson päätyttyä. Huomaa, että voit peruuttaa tilauksen milloin vain ennen ilmaisen kokeilujakson päättymistä. Tällöin et maksa palvelun käytöstä mitään, vaan kokeilu jäi aidosti ilmaiseksi.
BookBeat – ilmaisen kokeilujakson aloittaminen ilman alennuskoodia

Lue myös: kokemuksia Storytel -äänikirjoista