Suoratoistopalvelut – mistä paras sisältö ja ilmainen kokeilujakso?

Suoratoistopalvelujen määrä kasvaa jatkuvasti. Samalla kilpailu maksavista asiakkaista kiristyy palveluiden välillä ja pakottaa suoratoistopalvelut kisaamaan hinnan lisäksi myös sisällöllä.

Elokuvat

Laaja valikoima sarjoja ja elokuvia on nykyään suoratoistopalvelun perusedellytys. Palveluiden välillä on kuitenkin suuria eroja, kun esimerkiksi Netflix keskittyy pitkälti uusien sarjojen tuomiseen ja Elisa Viihde on panostaa voimakkaasti suomalaiseen sisältöön. Viaplay puolestaan on ehdoton valinta urheilun ystäville elokuvia unohtamatta. Uusimpia tosi-TV -sarjoja seuraavan ehdoton valinta taas on Hayu.

Käsittelemme tällä sivulla suoratoistopalvelujen eroja lähinnä tarjonnan näkökulmasta ja kerromme mitkä palvelut voit ottaa käyttöön ilmaiseksi.

Ilmainen kokeilujakso on saatavissa näistä sovelluksista

Sarjoja, leffoja ja urheilua


Kattava valikoima elokuvia ja sarjoja

Paljon myös pohjoismaista sisältöä

Toimii myös offline-tilassa

Paljon ohjelmia lapsille


9,99 €/kk

✓  2 viikon ilmainen kokeilujakso

Ei määräaikaa, voit peruuttaa milloin vain

Suosittu

TV-ohjelmia ja urheilua


Pääosin vain pohjoismaista sisältöä

Elisan kautta tilattuna paremmat edut

Toimii myös offline-tilassa


11,90 €/kk

✓  4 viikon ilmainen kokeilujakso

Ei määräaikaa, voit peruuttaa milloin vain

Kotimaista tuotantoa, myös lapsille


Suomalaisia sarjoja

Ohjelmien tallennus mahdollista

Toimii myös offline-tilassa


11,90 €/kk

✓  4 viikon ilmainen kokeilujakso

Ei määräaikaa, voit peruuttaa milloin vain

Yli 200 sarjaa tosi TV:tä


Uudet jaksot katsottavissa heti seuraavana päivänä ensiesityksestä

Toimii myös offline-tilassa


4,99 €/kk

✓  4 viikon ilmainen kokeilujakso

Ei määräaikaa, voit peruuttaa milloin vain

Katso ilmaisen jakson aikana rajattomasti leffoja, sarjoja, urheilua tai lasten ohjelmia. Voit päättää tilauksen jatkamisesta tai peruuttamisesta ilmaisen jakson aikana.

Mikä on paras suoratoistopalvelu?

Käyttäjän voi olla vaikeaa valita itselle sopivin palvelu laajasta tarjonnasta. Tämän takia monissa suoratoistopalveluissa on nykyään ilmainen kokeilujakso, jonka aikana voi selvittää onko sen tarjoama sisältö oman maun mukaista.

Etsitpä sitten katsottavaa sarjojen, elokuvien, dokumenttien tai vaikka urheilun muodossa, kattavinta valikoimaa kaikkiin osa-alueisiin ei valitettavasti löydy yhdestä ja ainoasta palvelusta.

Sarjat

Jos etsit sarjojen osalta uusimpia uutuuksia tai vanhempia klassikoita, hyvä ulkomainen valikoima löytyy HBO:sta, Netflixistä ja Viaplaysta. Uusimmat sarjatPalveluntarjoajista etenkin Netflix on panostanut jo pitkään omien sarjojen tekemiseen. Paras valikoima suomalaisia sarjoja puolestaan löytyy Elisa Viihteestä.

Myös Yle Areenasta löytyy suhteellisen kattava valikoima kotimaista sarjatuotantoa ilmaiseksi.

Elokuvat

Suoratoistopalvelut keskittyivät aluksi lähinnä elokuvien tarjontaan. Tämä muutti osaltaan tapoja ostaa tai vuokrata viihdettä nopeasti, kun videovuokraamot katosivat muutamassa vuodessa katukuvasta lähes kokonaan.

Jokaisen palvelun valikoimista löytyy elokuvia kasapäin, eikä viihde varmasti lopu hetkessä kesken. Esimerkiksi Elisa Viihde tarjoaa kattavan tuhansien elokuvien valikoiman, jonka joukosta löytyy myös uusimpia suomalaisia elokuvia. Elisa Viihteen ilmaisen kokeilujakson saa käyttöön tältä sivulta.

Suomen Netflixistä elokuvia löytyy noin 2000 kappaletta, eikä Viaplayn valikoimakaan jätä kylmäksi. Viaplayn valikoimista löytyy noin 1500 elokuvaa, jonka päälle katsottavissa on myös paljon urheilusisältöä.

Reality ja tosi-tv

Hayu poikkeaa muista suoratoistopalveluista siten, että se on keskittynyt lisäämään valikoimaansa kattavan valikoiman realitysarjoja. Hayusta löytyy yli 200 sarjaa realitya aina Kardashianeista tai Beverly Hillsin täydellisistä naisista kuumimpien artistien elämää seuraaviin sarjoihin. Palvelussa on tällä hetkellä realitya yhteensä noin 6000 jaksoa. Realityn ystävälle Hayu on ylivoimainen valinta. Hayua pääsee kokeilemaan yhden kuukauden ajan ilmaiseksi tätä kautta.

UrheiluF1

Urheilun ystäville suoratoistopalveluista ylivoimaisen voiton vie Viaplay. Viaplayn kautta ruudulle ilmestyy elokuvien ja sarjojen lisäksi kattava valikoima urheilua.

Palvelusta pääsee seuraamaan mm. seuraavia kansainvälisiä urheilusarjoja: NHL, KHL, Euroliiga, Mestarien Liiga, Englannin Valioliiga, NFL ja UFC. Myös Viaplay tarjoaa uusille asiakkaille ilmaisen kokeilujakson, jonka voi ottaa käyttöösi tältä sivulta.

Kokemuksia suoratoistopalveluista

Netflix – kattava valikoima omaa tuotantoaNetflix

Netflix erottuu muista palveluista omalla kattavalla sisällöntuotannollaan, jota se on tuottanut jo vuodesta 2013 lähtien. Netflixin omaa tuotantoa ovat mm. nämä hittisarjat: Orange is the new black, House of Cards, The Crown. Netflix toimii kattavasti eri päätelaitteilla ja ohjelmia voi ladata myös offline -tilaan, mikäli haluat katsoa sarjoja tai elokuvia esimerkiksi lentokoneessa tai ulkomailla. Netflixiä voi käyttää tällä hetkellä seuraavilla laitteilla, Apple, Android, Windows, Roku, Playstation, Xbox, Googlen Chromecast sekä Apple TV.

Plussaa

 • Netflixin oma sarja- ja elokuvatuotanto
 • Toimii usealla eri päätelaitteella
 • Suht edullinen hinnoittelu
 • Valtava valikoima elokuvia ja sarjoja

Miinusta

 • Heikko valikoima urheilun tai realitysarjojen ystäville

Viaplay – ehdoton valinta urheilun ystävilleViaplay ilmainen kokeilujakso

Viaplay on keskittynyt tarjoamaan kattavan sarja- ja elokuvavalikoiman lisäksi sisältöä urheilun ystäville. Viaplayn sopimusten ansiosta palvelun kautta on katsottavissa kattavasti urheilua, mm. NHL:ää, Euroliigaa, Englannin Valioliigaa, Mestarien Liigaa sekä UFC -otteluita. Urheilulajeista vahvasti edustettuna ovat golf, jääkiekko, nyrkkeily, jalkapallo sekä amerikkalainen jalkapallo.

Viaplay on saatavilla vain pohjoismaissa, jonka vuoksi sen sarjat ja elokuvat pitävät sisällään paljon pohjoismaalaista sisältöä. Myös Viaplayn ohjelmat ovat katsottavissa offline -tilassa ilman nettiyhteyttä puhelimesta, tabletista tai tietokoneelta.

Kaiken kaikkiaan Viaplayn sisältö tarjoaa raikkaan tuulahduksen hieman erilaista katsottavaa moneen muuhun suoratoistopalveluun verrattuna.

Plussat

 • Paljon pohjoismaisia sarjoja ja elokuvia
 • Urheilua kattavasti
 • Toimii usealla eri päätelaitteella
 • Kattava valikoima elokuvia ja uusia sarjoja
 • Tilauksen voi peruuttaa milloin vain
 • Sarjat ja leffat sisältävä paketti on varsin edullinen 9,99€/kk

Miinukset

 • Kallein kaikenkattava paketti on melko tyyris 34,9€/kk

Voit kokeilla Viaplaytä ilmaiseksi tätä kautta. Huomaa, että palvelun voi peruuttaa myös ilmaisen kokeilujakson aikana.

Elisa Viihde – paljon kotimaista tuotantoa ja lapsille suunnattua sisältöäElisa viihde aitio

Elisa viihde on alkanut seurata Netflixin esimerkkiä siinä määrin, että Elisa tuottaa myös itse omaa sisältöä. Toki tuotantobudjetti on suomalaisessa palvelussa eriluokkaa amerikkalaiseen jättiin verrattuna. Elisalla on kuitenkin ehdottomasti paikkansa kotimaisen sisällön ystäville.

Elisan kirjastosta löytyy kattava valikoima lastenohjelmia, sarjoja ja elokuvia. Lisäksi Elisa Viihteen kautta voi vuokrata erikseen elokuvia tai katsoa Elisa Viihde Sportia. Sportin myötä palveluun saa katsottavaksi mm. extreme -urheilua, koripalloa, e-urheilua ja jalkapalloa.

Plussat

 • Palvelu laajennettavissa urheiluun ja maksukanaviin
 • Elisan omaa tuotantoa
 • Suomalaisia sarjoja
 • Hyvä valikoima lapsille
 • Tilaus on voimassa toistaiseksi ja sen voi peruuttaa milloin vain
 • Myös C Moren sisältö on saatavilla Elisan kautta

Miinukset

 • Osa valikoimasta saatavilla vain lisämaksusta

Voit lunastaa Elisa Viihteen ilmaisjakson tältä sivulta.

Hayu – ehdoton valinta tosi-TV:n ystävilleHayu -reality ja tositv

Hayu on suunnattu realityn ystävälle. Hayun kautta saat katsottavaksesi ajankohtaiset realitysarjat ympäri maailman. Tosi-TV:stä pitävälle tämä on ehdoton valinta, sillä uusimmat jaksot tulevat palveluun heti seuraavana päivänä ensiesityksestä. Uusimmat jaksot ovat katsottavissa klo 9:00 Amerikan aikaan.

Plussat

 • Selkeä käyttöliittymä
 • Kattavin valikoima, yli 200 sarjaa tosi TV:tä
 • Edullinen hinta

Miinukset

 • Elokuvat ja sarjat puuttuvat valikoimasta

Hayu sopii hyvin toisen suoratoistopalvelun rinnalle. Jos tarkoituksena on katsella uusimpia elokuvia tai sarjoja, Hayu yksistään ei riitä. Palvelun edullinen kuukausimaksu (4,99€/kk) tekee kahden rinnakkaisen suoratoistopalvelun käyttämisestä kuitenkin mahdollista.

Hayu tarjoaa tämän sivun kautta ilmaisen 1 kuukauden kokeilujakson, jonka voi halutessaan peruuttaa milloin vain.

C More – formuloiden ystävälleC More

C More on Telian omistuksessa oleva suoratoistopalvelu. Suomessa palvelua hallinnoi MTV ja palvelu pitää sisällään suhteellisen kattavan valikoiman urheilua kuten formuloita, golfia ja Mestarien liigaa. Palvelun kautta voi katsoa myös MTV3:n, Subin ja AVA:n ohjelmia ilman mainoksia. C Moren voi tilata myös Elisa Viihteen kautta, jolloin samassa paketissa saa myös Elisa Viihteen tarjoamat ohjelmat.

Plussat

 • Formulat kuuluvat valikoimaan
 • MTV3:n ohjelmat ilman mainoksia
 • Tilattavissa Elisa Viihteen kautta, jolloin hinnalle saa enemmän vastinetta

Miinukset

 • Suhteellisen kallis, jos tilausta ei tee Elisa Viihteen kautta

Suosittelemme tilaamaan C Moren Elisan kautta täältä, jolloin saat käyttöösi ilmaisen kokeilujakson.

Yle Areena – tutustumisen arvoinen ilmaispalveluYle Areena

Yle Areena on Yleisradion tarjoama maksuton suoratoistopalvelu. Palvelun kautta voi katsoa YLE:n ohjelmia myös suorana kännykällä tai kuunnella Ylen radiokanavia ja podcasteja.

Palvelussa on kattavasti YLE:n ohjelmistoa, mutta elokuva- tai sarjafanin tarpeita palvelu ei tyydytä ainakaan pitkäaikaisesti. Palveluun kannattaa kuitenkin tutustua, sillä sen voi ottaa käyttöön maksutta.

Plussat

 • Kotimaisia ohjelmia
 • Maksuton palvelu
 • YLE:n lähetykset kännykkään
 • Lastenohjelmia

Miinukset

 • Suppea valikoima viihteen suurkuluttajalle tai uutuuselokuvia etsivälle

Yle Areenan voi ottaa käyttöön tästä.

HBO Nordic – laadukkaita sarjoja, mutta valikoima voisi olla kattavampiHBO Nordic

HBO on pitkän linjan ammattilainen laadukkaiden sarjojen ja elokuvien saralla. HBO onkin tuottanut omaa sisältöään jo ennen kuin suoratoistopalveluita oli edes olemassa. Tästä huolimatta HBO ei ole saavuttanut samanlaista suosiota kuin esimerkiksi Netflix tai Viaplay, eikä sen sisältö tunnu päivittyvän yhtä ahkerasti kuin monessa muussa palvelussa.

Laadukkaita klassikkosarjoja ei voi kuitenkaan sivuuttaa HBO:n osalta, sillä palvelusta löytyy mm. Sopranos, The Wire, Entourage, Sex and the City, Rome, The Office, Deadood ja monia muita.

Uusia sarjoja tai elokuvia hakevalle HBO ei kuitenkaan ole paras vaihtoehto, sillä näiden osalta HBO:n sisältö on valitettavan suppea.

Plussat

 • Laadukkaita sarjoja
 • Paljon palkittuja sarjoja
 • Palvelusta löytyy kunkin sarjan kaikki tuotantokaudet

Miinukset

 • Melko suppea, nopeasti läpikahlattu valikoima

Amazon Prime – huokea hinta, mutta suppea valikoimaAmazon prime

Amazon Prime on vielä alkutaipaleella oleva suoratoistopalvelu. Myös Amazon on alkanut panostaa Netflixin tai Elisan tavoin omaan tuotantoon.

Iso osa palvelun sisällöstä koostuu ainakin toistaiseksi vanhemmista elokuvista, joista monissa ei ole suomenkielistä tekstitystä. Amazon Prime tulee todennäköisesti kehittämään valikoimaansa lähiaikoina ja jäämme seuraamaan, kuinka hyvin tämä verkkokauppajätin palvelu tarjoaa vastinetta rahoille tulevaisuudessa.

Plussat

 • Jonkin verran omaa sisältöä
 • Edullinen kuukausimaksu

Miinukset

 • Suppea valikoima
 • Muihin palveluihin verrattuna sekava käyttöliittymä
 • Valikoimissa vain vähän uusia elokuvia tai sarjoja

Disney Plus – Suomeen tulemista joudutaan vielä odottamaan

Disney+ on suoratoistopalvelu, joka tulee olemaan kenties vuoden 2020 odotetuin uutuus myös Suomessa. Palvelu on jo auki useassa maassa, mutta suomeen tuloa saadaan vielä odottaa.

Valitse sopiva kännykkäliittymä suoratoistopalvelun käyttämistä varten

Suoratoistopalvelut toimivat myös mobiililaitteissa, kuten kännykässä tai tabletilla. Suoratoistopalveluja varten kannattaa valita puhelinliittymä siten, ettei datarajoitukset tule vastaan ja nettiyhteys on riittävän nopea palvelujen käyttämiseen. Minimivaatimuksena puhelinliittymän tulee tukea 4G -yhteyttä.

Sarjat, elokuvat tai muu sisältö ladataan puhelimeen joko wifi -verkossa tai puhelinliittymän oman datan avulla. Jos aiot käyttää suoratoistopalveluja esimerkiksi matkoilla tai wifi -verkon ulottumattomissa, muista varmistaa datapaketin riittävyys suoratoistopalvelun käyttämiseen. Suosittelemme valitsemaan kännykkäliittymään rajattoman datapaketin, jotta puhelinlasku ei pääse yllättämään.

Näet Elisan, Telian, DNA:n ja Moi mobiilin ajankohtaiset liittymätarjoukset tästä. Vertaa liittymien erot palvelussamme ja valitse suoratoistopalvelua varten kännykkäliittymä, jossa datan määrää ei ole rajoitettu.

5 kommenttia artikkeliin ”Suoratoistopalvelut – mistä paras sisältö ja ilmainen kokeilujakso?”

 1. Meillä lapset viihtyvät sarjojen parissa ihan liikaakin 😀 Ilmaisjakson jälkeen ei taida olla pikkuisille sanomista, etteikö palvelun tilaamista enää jatkettaisi

  Vastaa

Jätä kommentti