Äänikirjat – mikä on paras sovellus, mistä ilmainen kokeilujakso?

Vertaile äänikirjapalvelut ja hyödynnä ilmaisjaksot

100 000+ kirjaa

Kielet: suomi, ruotsi, englanti, saksa

Aikuisille, nuorille, lapsille

Äänikirjat ja e-kirjat

Toimii myös offline-tilassa 

Perhetili saatavilla

9,99 €/kk 


✓  4 viikon ilmainen kokeilujakso

Ei määräaikaa, voit peruuttaa milloin vain

Edullinen

200 000+ kirjaa

Kielet: suomi, ruotsi, englanti, venäjä, espanja, italia

Aikuisille, nuorille, lapsille

Äänikirjat ja e-kirjat

Toimii myös offline-tilassa

Perhetili saatavilla

9,99 €/kk


✓  2 viikon ilmainen kokeilujakso

Ei määräaikaa, voit peruuttaa milloin vain

Suosituin

10 000+ kirjaa 

Kielet: suomi, ruotsi, englanti

Aikuisille, nuorille, lapsille

Äänikirjat ja e-kirjat

Toimii myös offline-tilassa

8,99 €/kk✓   4 viikon ilmainen kokeilujakso

Ei määräaikaa, voit peruuttaa milloin vain

100 000+ kirjaa

Kielet: suomi, ruotsi

Aikuisille ja nuorille

Äänikirjat ja e-kirjat

Toimii myös offline-tilassa

Perhetili saatavilla

9,99 €/kk


✓  2 viikon ilmainen kokeilujakso

Ei määräaikaa, voit peruuttaa milloin vain

Äänikirjat ovat tehneet hurjan nousun viimeisten vuosien aikana. Eikä ihme, sillä äänikirja on helppo laittaa päälle kotiaskareita tehdessä, autoa ajaessa, matkoilla tai kotisohvalla rentoutuessa. Äänikirjaa voi kuunnella niin puhelimen, tabletin, kuin myös äänikirjoille tarkoitetun lukulaitteen kautta.

Lue tästä vertailusta kokemuksia äänikirjapalveluista ja valitse tarpeisiisi paras äänikirjapalvelu. Vertailussa on mukana kaikki suosituimmat sovellukset; Elisa Kirja, BookBeat, Nexstory sekä Storytel. Näet vertailusta sovellusten hyvät sekä huonot puolet ja voit aloittaa äänikirjojen kuuntelun ilmaiseksi.

Nykyään äänikirjoja on suomeksi luettuna tuhansittain sekä aikuisille, että lapsille. Vaikka valikoima on nyt jo varsin laaja, se kasvaa yhä edelleen kovaa vauhtia. Samalla myös äänikirjasovellusten määrä lisääntyy ja tarjonnan kasvaessa äänikirjojen vertailu kannattaa tehdä ennen tilausta. HPO:n vertailusta näet:

 • Mistä äänikirjapalvelusta on saatavilla pisin ilmainen kokeilujakso
 • Mikä on äänikirjan hinta ilmaisen jakson jälkeen
 • Kuinka kattavan valikoiman saat kuunneltavaksi tai luettavaksi
 • Sovellusten ominaisuudet ja käyttömukavuus

Näet vertailusta myös ne äänikirjapalvelut, joissa on saatavilla perhetili – eli mahdollisuus jakaa palvelun tilaus yhdessä perheen tai ystävien kesken.

Äänikirjojen ilmainen jakso tekee kokeilusta helppoa

Äänikirjojen ilmainen kokeilu onnistuu HPO:n kautta helposti. Pidämme vertailussa mukana vain niitä äänikirjoja, jotka tarjoavat lukijoillemme ilmaisen kokeilujakson. Kokeilujakson aikana voi päättää tilauksen jatkamisesta tai irtisanomisesta.

Usein äänikirjat kysyvät rekisteröitymisen yhteydessä maksukortin tietoja ja tilaus jatkuu automaattisesti, mikäli sitä ei irtisanota ennen ilmaisjakson päättymistä. Kannattaakin kokeilla muutamaa sovellusta, jotka tuntuvat itselle sopivilta ja tarkistaa ilmaisjakson aikana sovelluksen tarjonnan sopivuus itselle tai perheelle. Kaikille ilmaisia kokeilujaksoja tarjoaville äänikirjapalveluille on yhteistä se, että jos päätät tilauksen ilmaisjakson aikana, ei äänikirjojen kuuntelusta tarvitse maksaa. Ilmaisjaksot ovatkin hyvä tapa tutustua sovellusten eroihin ja valita omaan käyttöön paras äänikirjapalvelu.

Jos sovellus ei ole omiin tarpeisiin sopiva tai kirjavalikoima ei ole riittävän kattava itselle mieluisissa kategorioissa, kannattaa tilaus päättää ilmaisen kokeilujakson aikana. Näin sinulta ei veloiteta ääni- tai e-kirjasovelluksen käyttämisestä lainkaan.

Äänikirjasovellus tuo kokonaisen kirjaston taskuun. Mukana on myös tietokirjoja, sanakirjoja ja bisneskirjallisuutta

Äänikirjat eivät ole enää pelkkää viihdettä, vaan niistä löytyy nykyään myös laaja valikoima hyötykirjallisuutta. Sovellukset tarjoavat äänikirjoina kuunneltavien teosten lisäksi myös luettavia e-kirjoja mm. opiskelun, liike-elämän ja markkinoinnin osa-alueilla. 

Kirjasto

Storytelista löytyy kattava valikoima talous- ja businesskirjoja mm. sijoittamisesta, markkinoinnista, yritysstrategiasta, myynnistä, neuvottelutaidoista ja johtamisesta. Storytelin talous & liike-elämä -kategoria kattaa satoja kirjoja suomen kielellä.

BookBeatin valikoima sisältää kattavasti viihdekirjallisuutta, mutta hyötykirjallisuuden määrä on pienempi Storyteliin tai Elisa Kirjaan verrattuna. Toisaalta BookBeatin valikoima päivittyy nopeasti ja uutuuskirjat tulevat nopeasti luettavaksi tai kuunneltavaksi. Talous & Business -kategoriasta löytyy BookBeatissakin satoja kirjoja, mutta nämä ovat enemmän elämänkerrallisia, kuin suoraan tietokirja -muotoisia.

Elisa Kirja on tällä hetkellä sovelluksista ainoa, josta löytyy tieto- ja liikekirjallisuuden lisäksi myös oppikirjoja. Oppikirjat -kategoria käsittää helposti yli 100 kirjaa, joiden avulla voi opiskella kasvatustieteitä, johtamista, taloustieteitä, lakia, espanjaa, ruotsia, saksaa, englantia ja jopa arabiaa sekä latinaa. Lisäksi tietokirja -kategoriasta löytyy kattava valikoima henkilökuvia, vinkkejä parisuhteen hoitoon, sijoituskirjallisuutta sekä mm. myynnin ja markkinoinnin kirjallisuutta.

Nextoryn tietokirjakategoria on vertailun sovelluksista suppein. Tämä äänikirjapalvelu ei tunnu tarjoavan tietokirjallisuutta etsivälle mitään, mitä kolme edellä esiteltyä sovellusta ei jo tarjoaisi. Hyötykirjallisuutta etsivän kannattaakin kohdistaa palvelun valinta Storyteliin, Bookbeatiin tai Elisa Kirjaan.

Storytel ja BookBeat tarjoavat kattavan valikoiman hyvinvointikirjallisuutta

Haluatko oppia joogaamaan? Haluatko vähentää stressiä meditaation tai mindfulness -harjoitusten avulla? Vai haluatko vinkkejä liikuntaan tai kuinka parantaa ruokavaliota? HyvinvointikirjatHyvinvointikirjallisuudesta löytyy tällä hetkellä kattavin valikoima Storytelin ja Book Beatin valikoimista. Suomalaisista kirjalijoista mm. Nanna Karalahti sekä Jutta Gustafsberg ovat laajasti edustettuina ulkomaisen kirjallisuuden lisäksi.

Jos etsit äänikirjaa, joka tarjoaa vinkkejä oman hyvinvoinnin parantamiseen, kannattaa tarkistaa ensimmäisenä Storytelin sekä BookBeatin valikoimat. Näistä äänikirjapalveluista löytyy hyvinvointikirjallisuutta kattavasti myös e-kirjojen muodossa.

Äänikirjat lapsille – BookBeat ja Storytel tarjoavat nopeasti päivittyvän valikoiman

Lasten äänikirjat
Kaikki neljä sovellusta palvelevat myös perheen pienimpiä. Nextory ja BookBeat ovat lajitelleet lastenkirjat ikävuosittain. Tämä helpottaa sopivan kirjan tai iltasadun löytymistä esimerkiksi 0-3 vuotiaille tai 6-9 vuotiaille lapsille.

Jokaisen sovelluksen lastenkirjallisuuden valikoima on melko kattava, mutta Storytel ja Bookbeat erottuvat tässä kategoriassa edukseen, sillä ne tuovat suosituimmat lastenkirjat myös nopeimmin saataville. Näistä kahdesta sovelluksesta löytyy suuri valikoima mm. Disneyn kirjoja, Harry Pottereita, Peppi Pitkätossuja, Muumeja sekä muita klassikoita. 

Elisalla lapsille suunnattujen äänikirjojen valikoima on melko suppea, kattaen vain muutama kymmenen äänikirjaa. Nuorten kirjoissa Elisan valikoima puolestaan kasvaa satoihin teoksiin.

Nextoryn lastenkirjojen valikoima on kappalemäärältään samaa luokkaa Elisan kanssa. Jos etsit sovellusta, josta riittää iloa pitkäksi aikaa lapsille, kannattaa valinnassa kääntyä BookBeatin tai Storytelin puoleen.

Halvin äänikirjapalvelu löytyy Elisalta, mutta vertailussa ei kannata tuijottaa pelkkää edullista kuukausimaksua

Elisan äänikirjapalvelu tulee halvaksi, mikäli luettavien kirjojen määrä on yksi tai kaksi kappaletta kuukaudessa. Jos Elisan äänikirjapalvelussa puolestaan luetaan tai kuunnellaan enemmän kuin kaksi kirjaa kuussa, tulee nämä kirjat ostaa erikseen. Tällöin Elisan kirjapalvelun hinta nousee nopeasti.

Pelkkää hintaa ei kannata tuijottaa itselle parasta äänikirjapalvelua valitessa. Edullinenkin äänikirjasovellus voi jäädä käyttämättä, mikäli valikoima ei ole omaan makuun riittävän kattava tai tarjolla olevat kirjat eivät vastaa omia mieltymyksiä. Kun palvelusta löytyy omaan kirjamakuun mielekästä luettavaa tai kuunneltavaa, tulee sitä todennäköisesti myös käytettyä enemmän ja rahoille saa paremman vastineen. 

Palvelun valinnassa kannattaakin painottaa halvan hinnan sijaan itselle tai perheelle sopivaa kirjavalikoimaa.

Vertaa äänikirjojen hinnat vuosikuluna

Kaikkiaan halvimman ja kalleimman äänikirjapalvelun hintaero on melko pieni kuukausitasolla tarkisteltuna, etenkin jos äänikirjoja kuuntelee vain yksi henkilö.

Äänikirjojen vertailua tehdessä kannattaa kuitenkin muistaa, että jo muutaman euron kuukausittainen hintaero kasvaa kymmeniin euroihin vuodessa. Useamman käyttäjän myötä hintaero kertaantuu ja voi kasvaa suureksi menoksi vuositasolla. Äänikirjojen hintoja onkin paras verrata näin:

 1. Laske kaikkien talouteen kuuluvien kuuntelijoiden kerryttämät kuukausimaksut yhteen
 2. Laske kuukausimaksuista kertyvä kustannus vuositasolla, eli kerro kuukausikulu kahdellatoista
 3. Vertaa palveluiden hintoja vuosittaisen kustannuksen perusteella 

Jos haluat saada sovelluksen koko perheen käyttöön, kannattaa tutustua BookBeatin ja Storytelin perhetileihin. Perhetiliin voi liittää useamman käyttäjän yhden laskutussopimuksen alle. Kaikkiaan samanaikaisia käyttäjiä voi olla BookBeatilla korkeintaan viisi ja Storytelilla kuusi. Perhetilin myötä kuuntelijakohtainen hinta jää erillisiä tilauksia edullisemmaksi. 

Mistä WSOY:n, Otavan ja Tammen kirjoja?

Nextory tarjoaa tällä hetkellä kaikista kattavimman kattauksen suomalaiskustantamoiden Tammen ja WSOY:n kirjoja. Näiden kahden kustantamon kirjoja löytyy sovelluksesta yli 2000 kappaletta kaikista kategorioista.  

Elisa Kirja puolestaan tarjoaa kattavimman valikoiman Otavan kustantamia kirjoja, joita löytyy palvelusta sadoittain. Myös BookBeatilta löytyy Otavan äänikirjoja, mutta tämän osalta BookBeatin valikoima kalpenee Elisaan verrattuna.

Suosituimmat äänikirjat löytyvät lähes joka palvelusta

Haetuimpien kirjojen osalta palveluiden välillä ei ole juurikaan eroja, vaan suosituimmat kirjat löytyvät lähes jokaisesta äänikirjastosta niin kuunneltavina äänikirjoina, kuin ruudulta luettavina e-kirjoina.

Kokeilimme kuinka hyvin suosituimmat kirjat vuodelle 2021 löytyvät eri äänikirjapalveluista. Yhtä poikkeusta lukuun ottamatta nämä kirjat olivat jokaisessa palvelussa tarjolla. Poikkeuksen muodostaa Matias Mäenpään, Anssi Kivirannan ja Petteri Poukkan kirjoittama EXIT vol. 2 -kirja, joka oli kuunneltavissa vain Storytelin kautta.

Löytyykö kirja valikoimista?BookBeatStorytelNexstoryElisa Kirja
Suon villi laulu – Delia Owens
Auringon sisar – Lucinda Riley
Kaikki elämästä(ni) – Antti Holma
Kuinka olla piittaamatta p*skaakaan – Nurinkurinen opas hyvään elämään
Pintaremontti – Miika Nousiainen
Michelle Obama – Minun tarinani
Exit vol. 2 – Matias Mäenpää, Anssi Kiviranta, Petteri Poukka
Forever yours – Samu Haber
Frozen – kuumetta

Storytel Original erottuu vertailussa positiivisesti edukseen

Storytel on tuonut saataville oman Original -sarjansa. Kyseessä on äänikirjapalvelun oma tuotanto, jota tehdään yhdessä paitsi kirjailijoiden ja kustantamojen kanssa, mutta myös mm. A-lehtien kanssa. Original -sarjaan kuuluu kirjojen lisäksi esimerkiksi nauhalle luettuja Apu -lehden dekkareita ja Mondo -lehden artikkeleita. Original -sarjat ovat kuunneltavissa vain Storytelin kirjapalvelussa.

Miten äänikirja ja e-kirja eroavat toisistaan

Äänikirjojen ja e-kirjojen ratkaiseva ero on siinä, miten niitä ”luetaan”. E-kirjaa voi verrata perinteiseen paperiseen kirjaan sillä erolla, että se ladataan omalle laitteelle. Kirjan voi ladata puhelimeen, tablettiin, tietokoneelle tai e-kirjoille tarkoitetulle lukulaitteelle.

Äänikirjat puolestaan ovat lapsuudesta tuttu tapa ahmia kirjallisuutta. Sen sijaan, että lukija kääntää kirjan sivuja, on kirja luettu nauhalle lukijan toimesta. Äänikirjaa kuunnellaan puhelimen tai tabletin kautta, mutta sen voi laittaa soimaan myös koti- tai autostereoiden kautta vaikkapa ruoan laiton tai työmatkan ajaksi musiikin tavoin. Äänikirjaa voikin verrata kirjallisuuden Spotifyksi tai Netflixiksi.

Luettavat ja kuunneltavat kirjat tulevat sovelluksen mukana

Kaikki ääni- ja e-kirjapalvelut tarjoavat molemmat lukutavat käyttäjien saataville. Kuluttajan ei siis tarvitse erikseen päättää haluaako hän kuunnella vai lukea kirjoja. Sekä kuuntelu-, että lukuvaihtoehdot tulevat saataville saman sovelluksen kautta.

Äänikirjasovellus vie tilaa pienimmillään 16 megatavua

Mietitkö kuinka paljon äänikirja vie tilaa? Äänikirjojen kuuntelemisessa käytettävät sovellukset ovat nykyään varsin pieniä, eikä uudehkon puhelimen tai tabletin muisti pääse loppumaan äänikirjojen takia. 

BookBeat on sovelluksista pienin ja vie tilaa vain 16 megatavua. Eniten tilaa vie puolestaan Storytel, jonka sovelluksen koko on yli tuplasti isompi, 37 megatavua. Elisa Kirja nappaa tilaa 24 megatavun verran ja Nexstory 33 megatavua. Sovellusten koot voivat vaihdella jonkin verran puhelinmallin ja sovellusversion mukaan, jonka vuoksi näitä lukuja kannattaa pitää suuntaa antavina.

Lataa kirjat netistä puhelimeen tai tabletilleKirjat offline -tilassa

Kaikki vertailussa mukana olevat äänikirjapalvelut toimivat myös offline -tilassa. Voit ladata haluamasi kirjat omalle laitteellesi ja kuunnella tai lukea niitä myös ilman nettiyhteyttä. Tällöin pääset nauttimaan kirjallisuudesta myös lentokoneessa tai ulkomailla ilman pelkoa datasiirtomaksuista.

Kirjojen lataaminen offline -tilaan on helppoa ja yhden e-kirjan lataamiseen menee yleensä vain muutama kymmenen sekuntia. Äänikirjoja ladatessa aikaa saattaa kulua hieman enemmän, mutta nekin latautuvat yleensä 1-2 minuutissa.

Hyviä lukusuosituksia mm. lentomatkoille tai lomalle löytyy kätevästi Storytelin kirjavinkit -osiosta tai Bookbeatin lukusuosituksista. Näiltä listoilta löydät helposti paitsi uutuusjulkaisut ja viimeaikojen suosituimmat kirjat, myös käyttäjän mukaan personoituja lukusuosituksia.

Sopiva lukukokemus löytyy kirjapalvelun asetuksia vaihtamalla

Äänikirjapalveluiden ominaisuuksiin ja asetuksiin kannattaa tutustua ilmaisen kokeilujakson aikana. Palvelusta riippuen voit säätää mm. seuraavat asetukset itsellesi sopivaksi:

 • Lukunopeuden säätö. Voit valita itse äänikirjapalvelun lukijan puhenopeuden. Valintoja löytyy aina verkkaisesta lukunopeudesta pikalukuun.
 • Uniajastimen käyttö ennen nukkumaan menoa. Mikäli tapaat kuunnella äänikirjoja ennen uneen vaipumista, voit valita uniajastimesta helposti minkä ajan kuluttua äänikirja pysähtyy automaattisesti.
 • Taustavärin valinta e-kirjoissa. Voit valita sovelluksessa sivun taustavärin. Valintoja löytyy mm. puhtaan valkoisesta seepiaan ja tummaan taustaväriin. Taustavärin valitseminen helpottaa lukemista etenkin auringonpaisteessa tai hämärässä valossa.
 • Tekstin fontin, eli kirjasintyypin valinta. Omaan silmään miellyttävän kirjasintyypin voi valita helposti äänikirjasovelluksen asetuksista.
 • Tekstin koko. Erityisesti puhelimen ruudulta e-kirjoja luettaessa kannattaa kokeilla, mikä kirjasinkoko on itselle helpoin lukea.

Asetuksia kannattaa kokeilla myös ristiin, eli vaihtaa esimerkiksi taustaväriä, kirjasinkokoa sekä kirjasintyyppiä. Palveluiden säätömahdollisuudet ovat nykyään niin laajoja, että jokaiselle löytyy varmasti miellyttävän luku- tai kuuntelukokemuksen takaavat asetukset.

Näin voit vertailla parhaat äänikirjapalvelut ja kuunnella äänikirjoja

Näet parhaiden äänikirjapalveluiden vertailun helposti yhdellä silmäyksellä. Voit tutustua äänikirjasovellusten valikoimaan, ominaisuuksiin sekä hintoihin. Kokemukset eri äänikirjapalveluista perustuvat sovellusten testikäyttöjaksoihin.

 1. Tutustu äänikirjasovellusten valikoimaan, kuukausimaksuihin, sovellusten ominaisuuksiin sekä lisäpalveluihin, kuten perhetileihin. Vertailusta näet myös ilmaisten kokeilujaksojen pituuden.
 2. Valitse paras äänikirjapalvelu ja hyödynnä ilmainen kuuntelujakso.
 3. Aloita äänikirjojen kuuntelu tai e-kirjojen lukeminen puhelimella, tietokoneella, tabletilla tai lukulaitteella.

Kokemuksia äänikirjapalveluista ja niiden vertailusta

Mistä ilmainen äänikirja?

Ilmainen äänikirja löytyy vertailusta helposti. Näet listattuna äänikirjapalvelut, joista voit kuunnella kirjoja ilmaiseksi. Ilmaiset kokeilujaksot ovat saatavilla lukijoillemme ja voit päättää ilmaisjakson aikana haluatko jatkaa palvelun tilaajana.

Elisa äänikirja, BookBeat vai Storytel?

Elisa äänikirja on hyvä valinta, mutta ennen tilausta kannattaa tutustua myös näihin: Storytel ja BookBeat tarjoavat ylivoimaisesti kattavimman valikoiman kuunneltavaa. Katso arvostelumme eri sovelluksista ennen tilausta ja hyödynnä ilmaiset kokeilujaksot!

Mistä äänikirjoja lapsille?

Vertailussamme parhaiten menestyneet sovellukset lasten kategoriassa ovat BookBeat sekä Storytel. Lue kokemuksia eri palveluista ja aloita äänikirjojen kuuntelu parhaiten lapsille sopivalla sovelluksella.

Voiko äänikirjan ostaa lahjaksi?

Äänikirjan voi ostaa lahjaksi. Voit hyödyntää HPO:n sivuilta löytyvän tarjouksen, vaikka tekisit tilauksen toiselle henkilölle.

Mikä on paras äänikirjapalvelu?

Äänikirjojen erot tulevat pääosin palvelun hinnasta ja kirjavalikoiman kattavuudesta. Näet vertailustamme, kuinka monta kirjaa missäkin palvelussa on saatavilla ja mistä sovelluksesta löytyy edullisin äänikirja.
Itselle parasta palvelua valitessa kannattaa ensin pohtia minkälaiseen käyttöön palvelu tulee. Vertailussamme BookBeat sekä Storytel ovat olleet valikoimaltaan kattavimpia mm. lasten- ja hyvinvointikirjojen kategorioissa. Elisa Kirja on menestynyt parhaiten oppikirjojen ja tietokirjojen kategorioissa.

Tutustu myös muihin HPO:n vertailuihin:

30 kommenttia artikkeliin ”Äänikirjat – mikä on paras sovellus, mistä ilmainen kokeilujakso?”

 1. Bookbeat on toiminut meillä tosi hyvin. Uudet kirjat tulee nopeasti ja valikoimaa löytyy moneen makuun

  Vastaa
 2. Onko jollakin kokemuksia useamman palvelun käyttämisestä nyt ihan 2020 vuoden alusta? Eli olisko jollain ihan tuoreita kokemuksia näiden sovellusten eroista? Ajattelin testata muutaman äänikirja sovelluksen läpi ja valita testin jälkeen minkä sovelluksen kanssa jatkan. Nyt kuitenkin kun mietin että onko se eka sovellus storytel vai bookbeat jonka otan kokeiluun?

  Vastaa
  • Mul oli ihan samat mietinnät ennen jouluu 😀 kokeilin kolme palvelua läpi ja jatkoin näistä kahden kanssa, kun en osannut vielä päättää minkä kanssa viihdyn pidempään. Tällä hetkellä storytel ja elisan kirja käytössä.

   Vastaa
 3. Voiko storytellissä ladata monta kirjaa puhelimeen samaan aikaan, vai onko rajoituksia? Ollaan lähdössä hiihtolomalla ulkomaille ja olisi kuuneltavaa vaikkei nettiä olisi käytössä. Onko kellään kokemuksia?

  Vastaa
  • Heippa, kirjojen lataus puhelimeen onnistuu ilman rajoituksia ja niitä voi kuunnella/lukea ilman nettiyhteyttä. Jos olet lomailemassa euroopassa tai pohjoismaissa, niin kannattaa kurkata meidän puhelinliittymät -sivulta löytyisikö sieltä sopiva liittymä, joka ei rajoita netin käyttöä ulkomailla:) Kivaa lomaa!

   Vastaa
 4. Elisa kirja on meillä lapsilla käytössä. Tämä on ollut meidän käyttöön paras, pienillä eroilla mutta kuitenki. Nämä ilmaiset jaksot on kyllä hyvä juttu niin eri palvelujen kokeilu on helpompaa

  Vastaa
 5. Käytiin just keskustelu kaveriporukassa siitä mikä sovellus kelläkin on. Bookbeat ja storytel nousivat kaveripiirissä suosituimpina sovelluksina, mutta yhdellä kaverilla oli just Nextory kokeilussa ja kehui kovasti tähän mennessä saamiaan kokemuksia.

  Vastaa
  • Moi, kaikissa sovelluksissa on kivasti valikoimaa suomalaisistakin kirjoista. Kannattaa rohkeasti ottaa kokeilujaksot käyttöön ja selata valikoima läpi. Paljon makuasiasta kuitenkin kyse, mikä valikoima on omiin mieltymyksiin paras:)

   Vastaa
  • Itselläni on käytössä BookBeat, olen kokeillut myös Storytelia ilmaisjakson verran, mutta tykkään jotenkin enemmän bookbeatin käyttöliittymästä. Samat kirjathan noista molemmista näyttää kyllä löytyvän…

   Vastaa
 6. Meidän perhe on ollut elisan kirjapalvelun suurkuluttaja muutaman vuoden ja kirjoja on kesken nyttenkin useampia. Äänikirjojen lukijan äänellä ja lukutavalla on mulle iso merkitys siihen jaksanko kuunnella kirjan vai en. Lapsiperheessä äänikirjat mahdollistaa kirjojen maailman vaikkei olekaan aikaa istua ja lukea. Puhelin taas mahdollistaa sen, että milloin missäkin voi lukea kun vaan aikaa on. Luen ruotsiksi myös.

  Vastaa
 7. Olen käyttänyt BookBeatia reilun vuoden, ja toimii ainakin iPadilla hyvin. Satunnainen kuuntelukin on onnistunut puhelimen kautta. Uutuuskirjat tekee tästä palvelusta hyvän, mutta nyt otin Storytelin ilmaiskokeilun käyttöön ja saapas nähdä. Voi olla, että jatkan Storytellin tilaajana jatkossa.

  Vastaa
 8. kiitos hyvistä tarjouksista ja arvosteluista. Ilmainen kirja löytyi tästä keskustelusta ja artikkelista!

  Aurinkoista alkavaa kevättä ja hyviä lukuhetkiä kaikille!!!

  Vastaa
 9. Storytel otettu käyttöön ja on ihan huippu! Ainoa ongelma tähän asti valikoiman laajuuden kanssa. Runsauden pulassa on jo vaikea päättää mitä kirjaa lukisi, mutta kiitos kuitenkin hyvästä vertailusta. Nauhoitetut sadut ovat olleet lapsille kivoja automatkoilla. Aurinkoista kevättä kaikille!

  Vastaa
  • Minä olen miettinyt kumpi olisi parempi itselle, bookbeat vai storytel. Jos sinulla ei ole muita ongelmia ollut, kuin liian suuri valikoima niin taidan myös päätyä storytelin asiakkaaksi. Kiitos kun jaoit omat ensikokemukset tänne muiden nähtäville!

   Vastaa
 10. Oletteko huomannut onko bookbeatissa ja Storytellissa mitään eroa siinä kumpaan uudet julkaisut tulevat ensin? Erityisesti suomalaiset uutuudet, esim Enni Mustoselta?

  Vastaa
  • Moikka Tapani, Enni Mustosen kirjoja löytyy tällä hetkellä tismalleen sama määrä BookBeatista ja Storytellista. Näihin molempiin kirjasovelluksiin uutuuskirjat tulevat todella nopeasti.

   Vastaa
 11. Kuka osaisi neuvoa kummasta löytyy paremmat kokkauskirjat? Olen yrittänyt tutkia näitä ilman liittymistä, mutta en edes löydä kummastakaan näitä. Eikö reseptikirjoja siis julkaista näissä, vai enkö vaan osaa käyttää näitä? 🤨

  Vastaa
  • Hei Raija, Storytelistä löytyy ainakin englanniksi resepti- ja ruokakirjoja. Suomen kielinen valikoima taitaa olla vielä toistaiseksi melko pieni, mutta ruoka-aiheisia kirjoja löytyy mm. Elisa kirjasta sekä Storytelista.

   Vastaa
 12. Storytelin original osio on tosi hyvä myös! Tämän kategorian kirjoja ei kait ole missään muussa äänikirjapalvelussa saatavissa?

  Vastaa
 13. Minun mielestäni paras äänikirjapalvelu 2020 vuonna on ehdottomasti Storytel. Kokemusta löytyy useista palveluista. Trust me.

  Vastaa
  • Eipäs ole. Bookbeat on vähintään yhtä hyvä. Nextory on hyvä myös. Kannattaisi kokeilla muitakin palveluita vaikka rinnakkain ja sitten vasta kertoa täällä mikä on paras ja mikä ei. Minä sanoisin omien kokemusteni perusteella, että kyseessä on makuasia. Toiselle sopii toinen ja kolmannelle kolmas digikirjasto.

   Vastaa
 14. Hei Elsa, näin varmasti onkin – yksi ja sama palvelu tuskin on paras kaikille. Onneksi äänikirjapalveluita on monenlaisia, ja useita niistä voi kokeilla ilmaiseksi – ja päättää vasta sen jälkeen minkä palvelun käyttäjänä haluaa jatkaa.

  Vastaa
 15. Minä olen niin hurahtanut näihin kirjoihin kesäloman aikana. Mökkimatkat sujuivat satuja kuunnellessa, eivätkä lapset kyselleet jäljellä olevaa matka-aikaa, kuten aikaisemmin. Voin suositella omien kokemuksieni perusteella ainakin Storyteliä, josta otimme juuri miehen kanssa perhetilin käyttöön. Iloista alkusyksyä kaikille kirjojen ystäville!

  Vastaa
 16. Mahdollistaako jokin palvelu kuuntelemalla jatkamisen siitä kohdasta, jossa lukeminen keskeytyi? Ja toisin päin?

  Missä palvelussa suurin englanninkielinen non-fiction -valikoima?

  Vastaa
  • Moi Heikki,
   Parhaiten vaihtaminen lukemisen ja kuuntelemisen välillä onnistuu Storytelissä. Non-finction -valikoiman osalta kannattaa tarkistaa Bookbeat sekä Storytel. Valikoima menee näissä palveluissa usein paljon päällekkäinkin, mutta viimeaikoina Storytelista on tuntunut löytyvän enemmän luettavaa/kuunneltavaa, jota ei ole muista palveluista saatavilla.

   Vastaa

Jätä kommentti