Puhelinliittymät – mistä paras liittymätarjous? Valitse halvin liittymä vertailusta helposti.

Kilpailuta puhelinliittymät ja valitse edullisin tarjous

Halvin liittymätarjous vertailusta helposti

Mikä liittymätarjous on halvin? Entä miten valita paras puhelinliittymä omiin tarpeisiin? HPO:n kattavan liittymävertailun avulla löydät halvimman puhelinliittymän helposti kymmenien vaihtoehtojen joukosta. Liittymävertailumme päivittyy automaattisesti ja hakee parhaat tarjoukset operaattoreilta reaaliajassa.

Voit valita vertailussa haluamasi puheajan, netin käyttöön tarvittavan datamäärän sekä sopimuksen keston. Näet valintojesi perusteella halvimman liittymätarjouksen muutamassa sekunnissa. Myös liittymän tilaaminen onnistuu suoraan vertailustamme.    

Vertaile kaikki puhelinliittymät yhdellä silmäykselläLiittymätarjousten vertailu

Puhelinliittymien vertailussa on mukana kaikki suomessa toimivat operaattorit. Näet Elisan, DNA:n, Telian ja Moi mobiilin puhelinliittymät helposti yhdestä näkymästä – ja aina ajankohtaisilla hinnoilla. Liittymien hinnat voivat vaihtua nopeastikin, jonka takia operaattorien vertailu on tärkeää tehdä säännöllisesti. Vertaamalla liittymät säännöllisesti varmistat, että käytössäsi on aina edullisin puhelinliittymä! 

Puhelinliittymien hintaero voi olla kymmeniä euroja kuukaudessa. Liittymätarjousten vertailu voi tuoda satojen eurojen säästön vuodessa!

Liittymävertailussa mukana Elisa, DNA, Telia ja Moi

Elisa

DNA puhelinliittymä

Moi puhelinliittymä

Telia

 

Elisa puhelinliittymä

Elisan puhelinliittymä on yksi Suomen suosituimmista – eikä syyttä. Elisalta saat puhelinliittymän ilman datakattoa, kytkykauppaa tai määräaikaisuutta.

Lisäksi rajaton nettiyhteys, kattava kuuluvuus ympäri maata sekä S-bonus puhelinliittymän käytöstä tekevät paketista houkuttelevan. Elisan tarjoamat ehdot ovat selkeät, eikä puhelinlasku pääse yllättämään. Halvinta hintaa etsivälle Elisa ei välttämättä ole paras vaihtoehto, mutta selkeä kuukausihinta, johon sisältyy kattava määrä palveluja sopii huoletonta ratkaisua etsivälle asiakkaalle. Katso Elisan puhelinliittymät ja tarjous tästä >>

Saunalahti 

Saunalahti Huoleton, kuten muutkin Saunalahden liittymät ovat osa Elisaa. Edullisin Saunalahti Huoleton -liittymä ilman nettiä maksaa 7,9 euroa kuukaudessa, kun nettiyhteydellä varustettuna edullisin liittymä maksaa 9,9 euroa. Tutustu tästä Saunalahti Huoleton liittymään ja katso tarjoukset >>

Telian liittymät

Telia tarjoaa Rajaton -liittymiä monipuolisella valikoimalla. Kaikkiin liittymiin on saatavissa sähköinen SIM-kortti, joka tunnetaan Telian valikoimissa eSIM -nimellä. eSIM -kortin saa käyttöön heti tilauksen yhteydessä sähköpostise ja liittymän käyttämisen voi aloittaa heti. Telian verkko kattaa 99% suomalaisista, ja tämän operaattorin kuuluvuus on huippuoluokkaa.

Telian liittymät ovat monesti vertailun edullisimpia, etenkin jos liittymää käytetään ulkomailla. Pohjoismaissa tai Baltiassa voi puhua, tekstata ja käyttää nettiä samalla hinnalla kuin kotimaassakin. Katso Telian liittymätarjoukset tästä >>

Telialla on nuorille alle 28 -vuotille asiakkaille erikseen räätälöityjä tarjouksia ja opiskelija tai nuori työssä käyvä henkilö saa liittymän käyttöönsä vieläkin edullisemmin. Näet Telian nuorille suunnatut liittymätarjoukset tästä

DNA puhelinliittymät

DNA liittymät sisältävät aina rajattoman netin. Edullisemmissa liittymissä netin nopeutta on rajoitettu, mutta parhaissa liittymissä netti toimii maksiminopeudella ja niihin sisältyy rajaton määrä puhetta ja tekstiviestejä. Edullisin DNA:n liittymä maksaa 7,9 euroa kuukaudessa, kun kalleimmankin liittymän hinta on varsin kohtuullinen 49,9 €/kk. DNA:n liittymistä on välillä erinomaisia tarjouksia uusille asiakkaille, joten hinnat kannattaa tarkistaa säännöllisesti. Katso DNA:n tarjoukset tästä >>

Moi mobiililiittymät

Moi on melko uusi tulokas liittymämarkkinoilla ja se kutsuu itseään Euroopan reiluimmaksi liittymäksi. Moi kilpailee suurempia operaattoreita vastaan hinnalla. Edullisin puhelinliittymä löytyy Moilta 6 € kuukausihintaan. Moi:n hinnoittelu poikkeaa hieman muista liittymistä siten, että kuukausimaksu on muihin verrattuna edullisempi, mutta puheluista puolestaan täytyy maksaa erikseen. Moi sopiikin parhaiten paljon nettiä käyttävän puhelinliittymäksi. Katso Moi mobiilin tarjoukset tästä >>

Edullisin liittymätarjous säästää rahaa

Liittymätarjousten vertailulla voi saada kymmenien eurojen kuukausisäästön ilman, että liittymän kuuluvuus tai palvelutaso heikkenee lainkaan. Kun käytössä on edullinen puhelinliittymä, talouteen jää lähes huomaamatta enemmän rahaa käytettäväksi. Liittymätarjoukset tulisi vertailla aina kaikkien operaattorien kesken, jotta ajankohtaiset tarjoukset tulee varmasti huomioitua. Kerromme seuraavassa kappaleessa tarkemmin, mitä liittymätarjousten vertailussa kannattaa huomioida.

Miten puhelinliittymien vertailu kannattaa tehdä?

Puhelinliittymiä on olemassa aina prepaid -liittymistä pitkiin määräaikaisiin sopimuksiin saakka. Yhä useampi haluaa puhelinliittymän ilman määräaikaista sopimusta, sillä käyttötarpeet voivat muuttua ja toisaalta operaattorien tarjouksista voi löytää edullisemman vaihtoehdon kesken pitkän sopimuskauden. Liittymien vertailu

Puhelinliittymän valinnassa kannattaa ensin miettiä, mitkä ovat liittymän käyttötarpeet. Ainakin
seuraavat asiat on hyvä käydä läpi ennen uuden liittymän valintaa:

Mikä on liittymän pääasiallinen käyttötarkoitus

 • Puhuminen
 • Tekstiviestit
 • Netin käyttö
 • Vai kaikkea näitä?

Tuleeko liittymää käytettyä ulkomailla

 • Pohjoismaissa tai Baltiassa
 • Euroopassa
 • USA ja muualla maailmassa

Ulkomaan puhelut

 • Tarvitseeko liittymällä soittaa ulkomaille
 • Ovatko puhelut pääosin Suomen sisäisiä

Netin käyttö

 • Onko netin käyttäminen satunnaista vai jatkuvaa
 • Kuinka nopea netin täytyy olla
 • Tarvitsetko nopeimman netin vai palveleeko hitaampikin netti käyttötarkoitusta?

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva

 • Määräaikainen sopimus voi olla kuukausitasolla muutaman euron halvempi, mikäli on etukäteen tiedossa ettei liittymää tarvitse vaihtaa kesken sopimuskauden
 • Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voi irtisanoa milloin vain

Suomi on tunnettu yhtenä Euroopan edullisimmista maista, mitä tulee kännykän käyttämiseen. Järkeviä vaihtoehtoja on siis tarjolla runsaasti, mutta liittymien välillä löytyy myös isoja eroja. Puhelinliittymien vertailu lähtee liikkeelle oman käyttötarpeen määrittämisestä. Tämänjälkeen kannattaa katsoa ajankohtaiset tarjoukset eri operaattoreilta ja valita sopivin liittymä omaan tarpeeseen. Valintaa tehdessä kannattaa käyttää liittymävertailua – näin edullisin liittymätarjous löytyy helposti useiden operaattorien valikoimista. 

Liittymän vaihto

Uuden liittymän voi tilata netissä, jonka jälkeen uusi SIM-kortti toimitetaan sinulle noin viikon tai kahden sisällä operaattorista riippuen. Liittymää vaihtaessasi voit esittää uudelle operaattorille toiveesi, milloin numeron siirto tapahtuu. Siirtoajankohtaa määrittäessä kannattaa huomioida mahdolliset lomat niin, että ehdit saada uuden SIM-kortin postitse ennen matkan alkua. Nykyisellä SIM-kortilla ei voi enää soittaa puheluja, käyttää nettiä tai lähettää viestejä, kun numeronsiirto on tapahtunut.

Puhelinliittymän voi vaihtaa niin, että nykyinen puhelinnumero säilyy. Liittymän vaihdon yhteydessä puhelinnumero siirretään nykyiseltä operaattorilta uudelle palveluntarjoajalle. Huomioi, ettei irtisanottua liittymää ole mahdollista siirtää, joten jätä nykyisen liittymän irtisanominen uuden operaattorin tehtäväksi, jos haluat pitää nykyisen puhelinnumerosi. Voit ladata valtakirjan puhelinnumeron siirtoon täältä.

SIM-kortti sekä palveluasetukset vaihtuvat liittymän vaihtamisen yhteydessä. Jos olet tallentanut puhelinnumeroita nykyiselle SIM-kortille, kannattaa ne kopioida puhelimen muistiin. Näin tallentamasi numerot ovat käytettävissä myös liittymän vaihtamisen jälkeen. Jos tämä vaihe unohtuu, ei suurta vahinkoa pääse syntymään. Vaikka SIM-kortti ei enää ole aktiivinen, pääset yhä kortille tallennettuihin tietoihin käsiksi ja voit kopioida taritsemasi tiedot myös liittymän vaihtamisen jälkeen.  

Tarkista nämä ennen liittymän vaihtamista:

 • Vertaile vaihtoehdot ja valitse tarpeisiisi sopiva puhelinliittymä. Vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota hinnan lisäksi nettiyhteyden nopeuteen, kuuluvuuteen sekä sopimuskauteen. Määräaikainen liittymä kannattaa vain harvoin (Lue: harvoin ollenkaan, vaikka tarjous olisikin muuten hyvä). Mikäli matkustat paljon, kannattaa tarkistaa myös ulkomaanpuhelujen hinnat.
 • Onko nykyisessä liittymässä määräaikainen sopimus? Vaikka liittymä olisi määräaikainen, voit silti siirtää sen uudelle operaattorille. Osa operaattoreista saattaa kuitenkin laskuttaa sovitun määräaikaisuuden loppuun, jolloin rahallinen hyöty edullisemmasta puhelinliittymästä jää saamatta. Saat tiedon määräaikaisuudesta esimerkiksi puhelinoperaattorin asiakaspalvelusta.  Mikäli nykyisessä liittymässä ei ole määräaikaista sopimusta, voit vaihtaa puhelinoperaattoria milloin vain.
 • Kuka liittymän omistaa? Liittymän omistajan tulee tehdä liittymän vaihto tai antaa valtakirja sen tekemiseksi.

Muista nämä liittymän vaihtamisen jälkeen:

 • Jos otit uuden puhelinnumeron, muista ilmoittaa se ystäville, perheelle ja töihin.
 • Vaihda PIN-koodi. Uuden SIM-kortin PIN-koodi on yleensä 1234 tai 0000. Jos puhelimesi joutuu vääriin käsiin, nämä ovat todennäköisesti ensimmäiset koodit joilla puhelimesi yritetään saada auki.

Usein kysyttyä puhelinliittymien kilpailuttamisesta

Miten kilpailuttaa puhelinliittymä?

Puhelinliittymän kilpailutus onnistuu helposti vertailussamme. Näet kaikki ajankohtaiset tarjoukset yhdellä silmäyksellä. Kilpailutuksessa on mukana Elisa, Telia, DNA ja Moi-mobiili.

Mikä on halvin puhelinliittymä?

Valitse puheaika ja datamäärä sekä sopimuksen kesto vertailussamme. Löydät itsellesi halvimman liittymän alle minuutissa. Saat ilmaiseksi mm. Whatsappin kaikkiin vertailussa mukana oleviin puhelinliittymiin.

Elisa, Telia vai DNA – mikä liittymä kannattaa valita?

Vertaile ennen liittymän valitsemista Elisan, Telian, DNA:n ja Moi-mobiilin liittymätarjoukset sivuillamme. Näet aina ajankohtaiset liittymätarjoukset vertailussamme, sillä päivitämme hinnat suoraan operaattoreiden antamista tiedoista.

Mistä halvin puhelinliittymä ilman nettiä?

Halvin puhelinliittymä ilman nettiä löytyy vertailustamme helposti. Valitse tarvitsemasi puheaika ja järjestä liittymätarjoukset halvimman hinnan mukaan. Näin löydät helposti ne liittymät, jotka on tarkoitettu ensisijaisesti vain puhumiseen.

Voiko puhelinliittymän saada ilman luottotietoja?

Puhelinliittymän voi saada myös ilman luottotietoja. Usein operaattorit vaativat takuumaksun ennen liittymän avaamista. Katso ja tilaa edullisin liittymä vertailustamme, jonka jälkeen saat tarkemmat ohjeet takuumaksun suorittamiseksi operaattorilta.

Operaattoreista ja puhelinliittymistä muualla:
– Vinkkejä puhelimien ja laajakaistayhteyksien toimivuusongelmiin: https://www.traficom.fi/fi/viestinta/laajakaista-ja-puhelin/ohjeita-liittyman-saatavuus-ja-toimintaongelmiin
– Marttojen vinkit liittymäsopimuksen tekemiseen: https://www.martat.fi/marttakoulu/omat-rahat/selvilla-sopimuksista/

Tutustu myös muihin HPO:n vertailuihin:

20 kommenttia artikkeliin ”Puhelinliittymät – mistä paras liittymätarjous? Valitse halvin liittymä vertailusta helposti.”

 1. Onko kellään kokemuksia mikä liittymä olisi paras jos tulee käytettyä paljon nettiä ulkomailla?

  Vastaa
  • Hei Matkaaja, kannattaa katsoa vertailusta liittymät joihin sisältyy EU-roaming ja valita näistä liittymistä käyttöösi sopivin datapaketti.

   Jos matkustat ja käytät kännykän nettiä paljon euroopan ulkopuolella, niin siihen tarpeeseen lienee parasta ostaa prepaid-liittymä aina kohteesta. Kaupasta saa melko käteviä ja edullisia modeemeita, joista voit jakaa wifi-verkon omalle puhelimelle. Tällöin ei tarvitse vaihtaa SIM-korttia puhelimessa, vaan voit ostaa tuon paikallisen nettipaketin aina tarpeen mukaan ja puhelut sekä viestit tulevat perille omaan numeroosi.

   Vastaa
 2. Moi liittymät pikkutarpeeseen, elisa, telia ja dna rankempaan käyttöön? Vai onko toi moi tarkoitettu enemmän vaan nettisurffailuun?

  Vastaa
  • Moikka, kiva kun kyselet kokemuksia liittymisen väliltä:) Moi-mobiili on hyvä liittymä nettisurffailuun, mutta toimii toki myös puhumiseen siinä missä muutkin liittymät. Kannattaa katsoa itselle sopiva liittymätarjous meidän vertailusta tarvittavan puheajan, datan ja maksujen perusteella. Ja kannattaa myös harkita haluaako liittymän ottaa toistaiseksi voimassa olevana vai määräaikaisena.

   Vastaa
 3. Kiitos! Tämä vertailu helpotti kun näkyy kaikki yhdessä listassa, eikä tarvitse kiertää tarjouksia läpi useammalta sivulta

  Vastaa
 4. Yritin löytää keskustelua aiheesta, mutta vaisulla tuloksella. Onko kokemuksia kumpi kannattaa valita Elisa vai DNA, kun tarkoituksena on löytää liittymä joka kuuluu hangosta utsjoelle?

  Vastaa
  • Hei, molemmat liittymät vastaavat tarpeeseesi varmasti hyvin. Operaattorikohtaisesti kuuluvuudessa voi olla jotakin eroja, vaikka Suomi onkin huippumaa kuuluvuuksien osalta. Kannattaa kurkata läpi tämä traficomin ohje https://www.traficom.fi/fi/viestinta/laajakaista-ja-puhelin/ohjeita-liittyman-saatavuus-ja-toimintaongelmiin, josta löytyy linkit myös eri operaattorien kuuluvuuskarttoihin. Kartoista voi olla apua jos esimerkiksi kesämökki sijaitsee jonkin operaattorin katvealueella. Toivottavasti tästä oli apua!

   Vastaa
  • Keskustelu-palstoihin ei ehkä kannata luottaa liittymän valinnassa. Tämä vain oma mielipiteeni. Ottaisin ihan rohkeasti halvimman liittymän joka sopii omaan tarpeeseen. Suomessa kaikki liittymät on läht.koht. hyviä. Ei ne jätä sua pulaan normaalikäytössä. Varmasti joo kuuluvuuseroja voi olla, mutta keskusteluista ne ei löydy, sillä jokaisella on oma henkilökohtainen mielipide. Jos jonkun mökki sattuu olemaan vaikka dna:n katvealueella, niin sitten sanotaan että dna:n kuuluvuus on heikko ja telian hyvä. Vaikka naapurimökkiin dna kuuluisikin ihan hyvin. Ihan vaan kokeilet ja vaihdat tarpeen vaatiessa. Eipä tuo liittymän vaihtaminen operaattoreiden välillä nykyään vaikeeta ole.

   Vastaa
  • Virallisesti joo varmaan molemmat kuuluu, mutta itse olen huomannut että ihan jopa kaupunkialueilla noissa on isot erot. Töissä vaihdettiin Elisalta DNAhan, ja huomasin heti eron, kyllä itse pitäisin Elisan jos haluaisin taata paremman kuuluvuuden.

   Vastaa
 5. melkoisia arjen säästöjä. tippui just yli 10€/kk liittymämaksu. kiitos tarjouksista!

  Vastaa
  • Sinulla olivat asiat ilmeisen hyvin jo ennestään. Minä laitoin oman, vaimon sekä kahden lapsen liittymät vaihtoon. Laskujen pitäisi olla nyt melkein 60 euroa halvemmat. Mitä tästä opin? Taidan jatkossa kilpailuttaa liittymätarjoukset “hiukan” aktiivisemmin.

   Vastaa
 6. KIITOS liittymätarjouksista! DNA vaihtui edullisempaan tältä istumalta. Se nyt vaan olisi tyhmää maksaa liikaa.

  Vastaa
 7. Edullinen liittymä löytyi helposti. Kiitos teille, elisa laitettu tilaukseen!

  Vastaa
 8. Meillä on ollut ongelmia Telian kuuluvuuden kanssa Espoossa. Asutaan hiukan kehä 3 ulkopuolella ja ehkä sellaisella katvealueella, että välillä verkko on toiminut ja välillä taas ei. Olemme ilmoittaneet Telian asiakaspalveluun useampaan otteeseen, mutta vikaa ei saatu korjattua. Nyt vaihdoimme liittymät Elisalle kuuluvuus parani kertaheitolla. Huonoa tuuria on varmaan mukana myös, sillä meidän koti taitaa olla ainoita paikkoja missä kuuluvuusongelmia on ilmennyt.

  Vastaa
  • Mulla tilanne toinen. Telia kuuluu, muiden kanssa enemmän ongelmia. Paikkakunta Seinäjoki, jossa ehkä toiset maailman lait liittymienkin kanssa 😀

   Vastaa
 9. Mikä liittymä kannattaisi valita lapsen ensimmäiseen puhelimeen? Itsellä firman puhelin, niin olen ihan hukassa näistä 😀
  Kriteerinä mahdollisimman halpa, netti whatsappia varten, eikä mitään määräaikaista

  Vastaa
  • Hei Puffan, kannattaa laittaa laskurissa tarvittu puheaika ja netin käyttö. Saat listan kärkeen automaattisesti halvimman tarjouksen. Myös määräaikaiset liittymät voit suodattaa pois, kun laitat “Ei sitoutumista”.

   Vastaa

Jätä kommentti