Puhelinliittymät – mistä paras tarjous, entä mikä liittymä on halvin?

Vertaile tarjoukset ja valitse edullisin liittymä.

 

Elisa puhelinliittymä Elisa puhelinliittymä

Elisan puhelinliittymä on yksi Suomen suosituimmista – eikä syyttä. Elisalta saat puhelinliittymän ilman datakattoa, kytkykauppaa tai määräaikaisuutta.

Lisäksi rajaton nettiyhteys, kattava kuuluvuus ympäri maata sekä S-bonus puhelinliittymän käytöstä tekevät paketista houkuttelevan. Elisan tarjoamat ehdot ovat selkeät, eikä puhelinlasku pääse yllättämään. Halvinta hintaa etsivälle Elisa ei välttämättä ole paras vaihtoehto, mutta selkeä kuukausihinta, johon sisältyy kattava määrä palveluja sopii huoletonta ratkaisua etsivälle asiakkaalle.

Katso Elisan puhelinliittymät ja tarjous tästä >>

 

Saunalahti

Saunalahti Huoleton, kuten muutkin Saunalahden liittymät ovat osa Elisaa. Edullisin Saunalahti Huoleton -liittymä ilman nettiä maksaa 7,9 euroa kuukaudessa, kun nettiyhteydellä varustettuna edullisin liittymä maksaa 9,9 euroa.

Tutustu tästä Saunalahti Huoleton liittymään ja katso tarjoukset >>

 

Telian liittymätTelia

Telia tarjoaa Rajaton -liittymiä monipuolisella valikoimalla. Kaikkiin liittymiin on saatavissa sähköinen SIM-kortti, joka tunnetaan Telian valikoimissa eSIM -nimellä. eSIM -kortin saa käyttöön heti tilauksen yhteydessä sähköpostise ja liittymän käyttämisen voi aloittaa heti. Telian verkko kattaa 99% suomalaisista, ja tämän operaattorin kuuluvuus on huippuoluokkaa.

Telian liittymät ovat monesti vertailun edullisimpia, etenkin jos liittymää käytetään ulkomailla. Pohjoismaissa tai Baltiassa voi puhua, tekstata ja käyttää nettiä samalla hinnalla kuin kotimaassakin.

Telialla on nuorille alle 28 -vuotille asiakkaille erikseen räätälöityjä tarjouksia ja opiskelija tai nuori työssä käyvä henkilö saa liittymän käyttöönsä vieläkin edullisemmin. Näet Telian nuorille suunnatut liittymätarjoukset tästä

Katso Telian liittymätarjoukset tästä >>

 

DNA puhelinliittymätDNA puhelinliittymä

DNA liittymät sisältävät aina rajattoman netin. Edullisemmissa liittymissä netin nopeutta on rajoitettu, mutta parhaissa liittymissä netti toimii maksiminopeudella ja niihin sisältyy rajaton määrä puhetta ja tekstiviestejä. Edullisin DNA:n liittymä maksaa 7,9 euroa kuukaudessa, kun kalleimmankin liittymän hinta on varsin kohtuullinen 49,9 €/kk. DNA:n liittymistä on välillä erinomaisia tarjouksia uusille asiakkaille, joten hinnat kannattaa tarkistaa säännöllisesti.

Katso DNA:n tarjoukset tästä >>

 

Moi mobiililiittymätMoi puhelinliittymä

Moi on melko uusi tulokas liittymämarkkinoilla ja se kutsuu itseään Euroopan reiluimmaksi liittymäksi. Moi kilpailee suurempia operaattoreita vastaan hinnalla. Edullisin puhelinliittymä löytyy Moilta 6 € kuukausihintaan. Moi:n hinnoittelu poikkeaa hieman muista liittymistä siten, että kuukausimaksu on muihin verrattuna edullisempi, mutta puheluista puolestaan täytyy maksaa erikseen. Moi sopiikin parhaiten paljon nettiä käyttävän puhelinliittymäksi.

Katso Moi mobiilin tarjoukset tästä >>

Miten puhelinliittymien vertailu kannattaa tehdä?

Puhelinliittymiä on olemassa aina prepaid -liittymistä pitkiin määräaikaisiin sopimuksiin saakka. Yhä useampi haluaa puhelinliittymän ilman määräaikaista sopimusta, sillä käyttötarpeet voivat muuttua ja toisaalta operaattorien tarjouksista voi löytää edullisemman vaihtoehdon kesken pitkän sopimuskauden.

Puhelinliittymän valinnassa kannattaa ensin miettiä, mitkä ovat liittymän käyttötarpeet. Ainakin
seuraavat asiat on hyvä miettiä ennen liittymän valintaa:

Mikä on liittymän pääasiallinen käyttötarkoitus

 • Puhuminen
 • Tekstiviestit
 • Netin käyttö
 • Vai kaikkea näitä?

Tuleeko liittymää käytettyä ulkomailla

 • Pohjoismaissa tai Baltiassa
 • Euroopassa
 • USA ja muualla maailmassa

Ulkomaan puhelut

 • Tarvitseeko liittymällä soittaa ulkomaille
 • Ovatko puhelut pääosin Suomen sisäisiä

Netin käyttö

 • Onko netin käyttäminen satunnaista vai jatkuvaa
 • Kuinka nopea netin täytyy olla
 • Tarvitsetko nopeimman netin vai palveleeko hitaampikin netti käyttötarkoitusta?

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva

 • Määräaikainen sopimus voi olla kuukausitasolla muutaman euron halvempi, mikäli on etukäteen tiedossa ettei liittymää tarvitse vaihtaa kesken sopimuskauden
 • Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voi irtisanoa milloin vain

Suomi on tunnettu yhtenä Euroopan edullisimmista maista, mitä tulee kännykän käyttämiseen. Järkeviä vaihtoehtoja on siis tarjolla runsaasti, mutta liittymien välillä löytyy myös isoja eroja. Puhelinliittymien vertailu lähtee liikkeelle oman käyttötarpeen määrittämisestä, jonka jälkeen kannattaa katsoa ajankohtaiset tarjoukset eri operaattoreilta ja valita sopivin liittymä omaan tarpeeseen.

Liittymän vaihto

Uuden liittymän voi tilata netissä, jonka jälkeen uusi SIM-kortti toimitetaan sinulle noin viikon tai kahden sisällä operaattorista riippuen. Liittymää vaihtaessasi voit esittää uudelle operaattorille toiveesi, milloin numeron siirto tapahtuu. Siirtoajankohtaa määrittäessä kannattaa huomioida mahdolliset lomat niin, että ehdit saada uuden SIM-kortin postitse ennen matkan alkua. Nykyisellä SIM-kortilla ei voi enää soittaa puheluja, käyttää nettiä tai lähettää viestejä, kun numeronsiirto on tapahtunut.

Puhelinliittymän voi vaihtaa niin, että nykyinen puhelinnumero säilyy. Liittymän vaihdon yhteydessä puhelinnumero siirretään nykyiseltä operaattorilta uudelle palveluntarjoajalle. Huomioi, ettei irtisanottua liittymää ole mahdollista siirtää, joten jätä nykyisen liittymän irtisanominen uuden operaattorin tehtäväksi, jos haluat pitää nykyisen puhelinnumerosi. Voit ladata valtakirjan puhelinnumeron siirtoon täältä.

SIM-kortti sekä palveluasetukset vaihtuvat liittymän vaihtamisen yhteydessä. Jos olet tallentanut puhelinnumeroita nykyiselle SIM-kortille, kannattaa ne kopioida puhelimen muistiin. Näin tallentamasi numerot ovat käytettävissä myös liittymän vaihtamisen jälkeen. Jos tämä vaihe unohtuu, ei suurta vahinkoa pääse syntymään. Vaikka SIM-kortti ei enää ole aktiivinen, pääset yhä kortille tallennettuihin tietoihin käsiksi ja voit kopioida taritsemasi tiedot myös liittymän vaihtamisen jälkeen.  

Tarkista nämä ennen liittymän vaihtamista:

 • Vertaile vaihtoehdot ja valitse tarpeisiisi sopiva puhelinliittymä. Vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota hinnan lisäksi nettiyhteyden nopeuteen, kuuluvuuteen sekä sopimuskauteen. Määräaikainen liittymä kannattaa vain harvoin (Lue: harvoin ollenkaan, vaikka tarjous olisikin muuten hyvä). Mikäli matkustat paljon, kannattaa tarkistaa myös ulkomaanpuhelujen hinnat.
 • Onko nykyisessä liittymässä määräaikainen sopimus? Vaikka liittymä olisi määräaikainen, voit silti siirtää sen uudelle operaattorille. Osa operaattoreista saattaa kuitenkin laskuttaa sovitun määräaikaisuuden loppuun, jolloin rahallinen hyöty edullisemmasta puhelinliittymästä jää saamatta. Saat tiedon määräaikaisuudesta esimerkiksi puhelinoperaattorin asiakaspalvelusta.  Mikäli nykyisessä liittymässä ei ole määräaikaista sopimusta, voit vaihtaa puhelinoperaattoria milloin vain.
 • Kuka liittymän omistaa? Liittymän omistajan tulee tehdä liittymän vaihto tai antaa valtakirja sen tekemiseksi.

Muista nämä liittymän vaihtamisen jälkeen:

 • Jos otit uuden puhelinnumeron, muista ilmoittaa se ystäville, perheelle ja töihin.
 • Vaihda PIN-koodi. Uuden SIM-kortin PIN-koodi on yleensä 1234 tai 0000. Jos puhelimesi joutuu vääriin käsiin, nämä ovat todennäköisesti ensimmäiset koodit joilla puhelimesi yritetään saada auki.

Tutustu myös muihin HPO:n vertailuihin:

12 kommenttia artikkeliin ”Puhelinliittymät – mistä paras tarjous, entä mikä liittymä on halvin?”

  • Hei Matkaaja, kannattaa katsoa vertailusta liittymät joihin sisältyy EU-roaming ja valita näistä liittymistä käyttöösi sopivin datapaketti.

   Jos matkustat ja käytät kännykän nettiä paljon euroopan ulkopuolella, niin siihen tarpeeseen lienee parasta ostaa prepaid-liittymä aina kohteesta. Kaupasta saa melko käteviä ja edullisia modeemeita, joista voit jakaa wifi-verkon omalle puhelimelle. Tällöin ei tarvitse vaihtaa SIM-korttia puhelimessa, vaan voit ostaa tuon paikallisen nettipaketin aina tarpeen mukaan ja puhelut sekä viestit tulevat perille omaan numeroosi.

   Vastaa
 1. Moi liittymät pikkutarpeeseen, elisa, telia ja dna rankempaan käyttöön? Vai onko toi moi tarkoitettu enemmän vaan nettisurffailuun?

  Vastaa
  • Moikka, kiva kun kyselet kokemuksia liittymisen väliltä:) Moi-mobiili on hyvä liittymä nettisurffailuun, mutta toimii toki myös puhumiseen siinä missä muutkin liittymät. Kannattaa katsoa itselle sopiva liittymätarjous meidän vertailusta tarvittavan puheajan, datan ja maksujen perusteella. Ja kannattaa myös harkita haluaako liittymän ottaa toistaiseksi voimassa olevana vai määräaikaisena.

   Vastaa
 2. Kiitos! Tämä vertailu helpotti kun näkyy kaikki yhdessä listassa, eikä tarvitse kiertää tarjouksia läpi useammalta sivulta

  Vastaa
 3. Yritin löytää keskustelua aiheesta, mutta vaisulla tuloksella. Onko kokemuksia kumpi kannattaa valita Elisa vai DNA, kun tarkoituksena on löytää liittymä joka kuuluu hangosta utsjoelle?

  Vastaa

Jätä kommentti