Ilmaiset äänikirjat – parhaat sovellukset kirjojen ilmaiseen kuunteluun

Äänikirjojen kuuntelu onnistuu ilmaiseksi neljällä eri tavalla. Jokaisessa näistä kuuntelutavoista on hyvät ja huonot puolensa. Esittelemme tässä artikkelissa tarkemmin, kuinka löydät ilmaiset äänikirjat kuunneltavaksi.

Äänikirjoja kuunnellaan nyt kenties enemmän kuin koskaan. Äänikirjojen nousukausi alkoi jo 2010-luvun lopulla, mutta vuosi 2020 toi oman sysäyksensä kuunneltavien kirjojen suosiolle, kun ihmiset alkoivat viettää enenevissä määrin aikaansa kotona ja mökeillä. Äänikirjat muodostuivatkin monelle rakkaaksi tavaksi viettää vapaa-aikaa.

Äänikirjojen suosion myötä ovat myös vaihtoehdot äänikirjojen ilmaiseen kuunteluun lisääntyneet. Kirjaharrastuksen aloittaminen ei ole kallista – vaan päinvastoin äänikirjojen kuuntelun voi aloittaa täysin ilmaiseksi.

Kirjojen ilmainen kuuntelu onnistuu paitsi verovaroin ylläpidetyissä palveluissa, myös kaupallisissa sovelluksissa. Lue opas ja ota kattava tietopaketti äänikirjojen ilmaisesta kuuntelusta talteen.

Näin löydät ilmaiset äänikirjat netistä:

Äänikirjapalveluiden ilmaisjaksot

Äänikirjojen kasvanut suosio on tuonut alalle lisää kaupallisia toimijoita. Palveluiden kasvanut määrä onkin tuonut alalle uuden ilmiön – ilmaiset äänikirjat. Näet äänikirjapalveluiden ilmaisjaksot tästä:

100 000+ kirjaa

Kielet: suomi, ruotsi, englanti, saksa

Aikuisille, nuorille, lapsille

Äänikirjat ja e-kirjat

Toimii myös offline-tilassa 

Perhetili saatavilla

9,99 €/kk 


✓  4 viikon ilmainen kokeilujakso

Ei määräaikaa, voit peruuttaa milloin vain

Edullinen

200 000+ kirjaa

Kielet: suomi, ruotsi, englanti, venäjä, espanja, italia

Aikuisille, nuorille, lapsille

Äänikirjat ja e-kirjat

Toimii myös offline-tilassa

Perhetili saatavilla

9,99 €/kk


✓  2 viikon ilmainen kokeilujakso

Ei määräaikaa, voit peruuttaa milloin vain

Suosituin

10 000+ kirjaa 

Kielet: suomi, ruotsi, englanti

Aikuisille, nuorille, lapsille

Äänikirjat ja e-kirjat

Toimii myös offline-tilassa

8,99 €/kk✓   4 viikon ilmainen kokeilujakso

Ei määräaikaa, voit peruuttaa milloin vain

100 000+ kirjaa

Kielet: suomi, ruotsi

Aikuisille ja nuorille

Äänikirjat ja e-kirjat

Toimii myös offline-tilassa

Perhetili saatavilla

9,99 €/kk


✓  2 viikon ilmainen kokeilujakso

Ei määräaikaa, voit peruuttaa milloin vain

Äänikirjapalvelut luottavat asiakashankinnassaan siihen, että maksutonta palvelua kokeileva asiakas toteaa palvelun niin hyväksi, että haluaa jatkaa tämän käyttämistä myöhemmin maksavana asiakkaana.

Ilmaisten äänikirjojen tarjoaminen on kuluttajan kannalta vain hyvä asia. Näin palvelun laadun ja kirjavalikoiman laajuuden voi todeta ennen, kuin ensimmäistäkään veloitusta lähtee pankki- tai luottokortilta.

Äänikirjoja pääsee kokeilemaan ilmaiseksi näissä sovelluksissa:

Ilmaisen kokeilujakson pituus vaihtelee muutamasta viikosta kuukauteen palvelusta riippuen. Jos haluat kuunnella äänikirjoja täysin maksutta, täytyy tilaus muistaa katkaista ennen kuin se muuttuu ilmaisjaksosta maksulliseksi kuukausitilaukseksi.

Voit lukea kaupallisista äänikirjapalveluista lisää kattavasta äänikirja -vertailusta.

Lainaa äänikirjat ilmaiseksi eKirjastosta

Kirjastot tarjoavat asiakkaidensa käyttöön sähköiset kirjakokoelmat, joiden lainaaminen – eli kuunteleminen onnistuu kirjastokortilla ja henkilökohtaisella PIN-koodilla. Ellei PIN-koodia ole, saat sen käymällä kirjaston toimipisteessä henkilökohtaisesti.

Uudet ja kaikista suosituimmat julkaisut ovat usein kysyttyjä, ja niitä voi joutua jonottamaan pitkään. Jos tyydyt kuuntelemaan vanhempia kirjoja tai maltat jonottaa pidempiäkin aikoja suosikkikirjasi kuuntelua, on eKirjasto varsin varteenotettava vaihtoehto ilmaisten äänikirjojen kuuntelulle.

eKirjaston sivuilta löytyy kaikkien suomalaisten kirjastojen kirjat ja valikoima näyttää ensisilmäyksellä lähes taivaalliselta. Ikävänä yllätyksenä voi kuitenkin tulla se, että vaikka palvelussa on näkyvillä kaikkien kirjastojen kirjat, onnistuu lainaaminen vain siitä kirjastosta, johon käyttäjällä on kirjastokortti.

eKirjaston äänikirjoja voi kuunnella tietokoneella, puhelimella tai tabletilla.

Kirjoja ilmaiseksi Celia-palvelusta niille, joiden on vaikea lukea

Celia -äänikirjat on tarkoitettu niille, joilla tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa lukuhäiriön, sairauden tai vamman takia. Celian palveluun voi liittyä lähimmässä kirjastossa, jonka jälkeen saa pääsyn ilmaisiin äänikirjoihin.

Palvelun käyttäminen ja kirjojen kuunteleminen on ilmaista, sillä palvelua pidetään yllä yhteisillä varoilla. Celian kirjasto pitää sisällään n. 45 000 äänikirjaa, joita voi kuunnella verkossa. Celian mukaan n. 30 % Suomessa julkaistavista kauno- ja tietokirjoista päätyy palveluun kuunneltavaksi.

Yle Areenasta ilmaisia äänikirjoja Muumeista Raamattuun

Ilmaista äänikirjaa etsivän kannattaa katsastaa myös Yle Areenan tarjonta. Ylen palvelusta löytyy laaja valikoima kirjallisuutta, aina Raamatusta ja Koraanista Muumilaakson tarinoihin saakka.

Uusimpia uutuuksia palvelusta ei kuitenkaan kannata etsiä, sillä nämä kirjat löytyvät kaupallisista sovelluksista huomattavasti nopeammin.

Ylen äänikirjat voivat olla hyvä vaihtoehto satunnaiseen kuunteluun, tai jos etsit vanhempia klassikoita kuunneltavaksesi. Ylen kirjojen kuuntelu onnistuu ilmaiseksi Yle Areena -sovelluksen tai nettiselaimen kautta.