Äänikirjoista motivaatiota kevätaskareisiin

Kevään tullessa ja auringonvalon lisääntyessä suorastaan silmissä, on ihana siirtyä laittamaan pihaa tai parveketta kesäkuntoon. Monilla viherpeukaloilla sormet suorastaan syyhyävät päästä kitkemään kasvimaata, istuttamaan uusia kesäkukkia tai suunnittelemaan kesän puutarhahankintoja.Salainen puutarha

Vaikka puutarhanhoito itsessään onkin jo palkitsevaa ja mukavaa, voi siitä tehdä vielä astetta leppoisampaa kuuntelemalla samalla äänikirjoja. Kirjojen pariin uppoutuessa aika suorastaan lentää kuin siivillä ja yhtäkkiä huomaakin saaneensa, kuin huomaamatta päivän puhdetyöt valmiiksi.

Hyviä kevätaskareiden lomassa kuunneltavia kirjoja löytyy äänikirjapalveluista kasapäin. Helpoimmat kuunneltavat, jotka eivät vaadi suurta keskittymistä löytynevät rakkausromaaneista, chick liteistä tai hyvinvointikirjallisuudesta. Myös novellit ja harlequin -kirjat ovat helppoa kuunneltavaa ja tarinasta pysyy kärryillä, vaikka keskittyminen herpaantuisikin hetkeksi kevätaskareiden viedessä huomion. Kirjaa voi kuunnella itsekseen nappikuulokkeilla, mutta äänikirjoista on myös koko perheen huviksi esimerkiksi koko pihalle kuuluvan bluetooth -kaiuttimen avulla.

Sopivan äänikirjapalvelun valinta on tärkeää

Eri sovellusten välillä on jonkin verran eroja ja sopivan äänikirjapalvelun valintaan kannattaakin käyttää hieman aikaa. Ilmaiset kokeilujaksot tekevät kokeilemisesta helppoa, sillä tilauksen voi halutessaan peruuttaa ennen ensimmäisen kuukausimaksun veloitusta. Ilmaisjaksojen avulla voi kuunnella äänikirjoja maksutta 2-4 viikkoa palvelusta riippuen. Näet äänikirjapalvelut ja niiden ilmaisjaksot tästä vertailusta.

Ilmaisen kokeilujakson aikana löydät todennäköisesti myös omat äänikirjojen kulutustottumuksesi ja oikean tilauksen valitseminen on helpompaa. Monessa palvelussa satunnainen kirjojen kuuntelija pääsee edullisemmalla. Satunnaisen kuuntelijan ei välttämättä kannata hankkia rajoittamatonta tilausta, mikäli kirjoja tulee kuunneltua vain silloin tällöin eikä muilla perheenjäsenillä ole kirjapalvelulle aktiivisempaa käyttöä.

Omat puu(tar)hakirjat pikkulapsille

Lasten mukaan saaminen piha-askareisiin voi tuntua olevan joskus kovan työn ja maanittelun takana. Lapsetkin saa innostumaan puutarha-askareista, kun heidät ensin tutustuttaa puutarhan tuttuihin ja hyödyllisiin asukkaisiin. Esimerkiksi Miina ja Manu -kirjasarjasta löytyy omia puutarha-aiheisia kirjoja, jotka ovat lapsille sekä opettavaisia, että inspiroivat tutustumaan omaan kotipihaan pikkuaskareiden muodossa.

Sadepäiväkin vierähtää leppoisasti kirjojen parissa

Sadepäivän yllättäessä on hyvä hetki pitää taukoa puutarhatöistä, ja kenties jopa hakea niihin uusia ideoita äänikirjapalveluiden kirjavalikoimista. Olisiko seuraavana sadepäivänä lukulistalla Frances Hodgson Burnettin klassikkoromaani ”Salainen puutarha”? Vaikka kirja on alun perin lastenromaani, sopii sen taianomainen ilmapiiri ihan koko perheelle, tarjoten elämyksiä kaiken ikäisille. Vai olisiko sittenkin vuorossa rakastetun Katri Valan runokokoelma ”Kaukainen puutarha”, jonka runoihin on helppo uppoutua.

Kotiaskareisiin vauhtia äänikirjojen rytmittämänä

Äänikirjojen kuunteleminen on loistava motivointikeino myös epämieluisien pihatöiden tai siivousurakoiden aloittamiselle. Mikäs onkaan palkitsevampaa, kuin hoitaa kerralla kevään ikkunanpesu-urakka pois alta mieluista kirjaa kuunnellessa? Hyvä keino onkin ladata oman suosikkikirjailijan uusin teos ja kuunnella sitä ikkunoita pestessä. Tällöin ikäviltäkin tuntuvat kevätaskareet tuntuvat mukavammilta, ja urakan jälkeen ahkera ikkunanpesijä palkitaan kodin sisälle tulvivalla valolla.

Jätä kommentti