Tekemistä koronan rajoittaessa liikkumista – katso 11 ideaa

Vaikka korona rajoittaa liikkumista kodin ulkopuolella, ei toimettomaksi tarvitse jäädä. Listasimme 11 ideaa mitä kotona voi tehdä lasten kanssa tai itsekseen. Muista myös kommentoida ja jättää omat vinkkisi, mitä koko perheelle sopivaa tekemistä teillä on keksitty?

Ulkoilu

Vaikka korona rajoittaa liikkumista ja on sulkenut monia julkisia paikkoja, ei ulkoilua kannata unohtaa. Kevätaurinko paistaa ja ulkoilu on päivä päivältä kelien puolesta mukavampaa. Reipas kävelylenkki tai pihapelit lasten kanssa ovat hyvää korona-ajan tekemistä koko perheelle. Ideoita eri retkikohteista löytyy esimerkiksi luontoon.fi tai retkipaikka.fi -sivuilta.

Leipominen tai kokkaaminen

Nyt jos koskaan on aikaa kokeilla uusia reseptejä ja kokata koko perheen kanssa. Ei muuta kuin kauppaan tai kauppakassin tilaus ovelle ja uusia ruokalajeja kokeilemaan. Hyviä reseptejä löytyy esimerkiksi Soppa 365 -sivulta. Leipominen on hyvä tapa tyhjentää pakastinta edelliskesän sadosta. Miltä kuulostaisi vaikka itse tehdyt mustikka-rahkapullat tai sienipiiras?

Lukeminen tai äänikirjat

Lukeminen tai äänikirjojen kuunteleminen paitsi rentouttaa ja saa ajan kulumaan, vie myös ajatukset arkihuolista hetkeksi pois. E-kirja -palveluista löytyy kattavasti kirjoja aikuisille, mutta myös perheen pienimmille lapsille. Suosituimpien äänikirjojen, kuten Bookbeatin, Storytelin tai Elisan ilmaisjaksot näet kätevästi täältä.

Lautapelit

Lautapelit sopivat koko perheelle tai miksei pelkästään aikuisillekin. Niin lasten, kuin vanhempienkin aika kuluu mukavasti pelaillen. Lautapelit kestävät aikaa, eivätkä todennäköisesti jää pelkästään korona-ajan viihteeksi. Kattava valikoima pelejä löytyy esimerkiksi lautapelit.fi -osoitteesta. Olisiko tänä viikonloppuna aikaa selvittää kuka on teidän perheenne Monopolyn mestari tai kuka löytää Afrikan tähden ensimmäisenä?

Elokuvat, sarjat tai dokumentit

Elokuvat tai sarjat saavat ajan kulumaan kuin lentäen. Nyt voi hyvällä omalla tunnolla linnoittautua hetkeksi sohvan uumeniin, syödä hyvin ja laittaa mieleisen sarjan tai leffan pyörimään. Suoratoistopalveluista löytyy katsottavaa koko perheelle sarjojen, uutuuselokuvien tai dokumenttien muodossa. Monet näistä palveluista saa avattua ilmaiseksi 2-4 viikoksi. Tästä näet leffapalveluiden ilmaisjaksot ja arvostelut. Arvostelussa on mukana suosituimmat palvelut, mm. C-More, Netflix, Elisa, Yle ja Viaplay.

Kodin pintaremontti

Perinteisesti tee se itse -miehet tai naiset kunnostavat kotia loma-aikoina. Olisiko nyt hyvä aika tehdä suunnitellut pintaremontit ja käyttää tuleva kesälomakausi lomaillessa? Esimerkiksi lastenhuoneen maalaus tai tapetointi onnistuu ilman suurempia remonttisotkuja. Lapsellekin oman huoneen sisustuksen ideointi on kivaa ajanvietettä. Ehkäpä lapset voivat myös auttaa helpoimmissa remontin vaiheissa? Tarvikkeet remontointiin löydät kätevästi täältä – joko kotiin kuljetettuna tai myymälästä noudettuna.

Puutarhan tai parvekkeen kevättyöt

Päivän pidentyessä ja auringon lämmittäessä pihaa jo eteläisimmässä osassa suomea, on hyvä suorittaa puutarhan kevätkatsaus.

Tuijat tai muut herkät havukasvit on hyvä suojata kirkkaalta kevätauringolta. Edellisen syksyn haravoimatta jääneet lehdet kannattaa haravoida pois ennen uuden kasvukauden alkua.

Nyt keväällä kannattaa käydä läpi myös pihakalusteet, terassit, aidat sekä portit. Maalaushommiin ei kannata ryhtyä ennen kuin lämpötila on reippaasti plussalla, mutta vanhojen maalien rapsuttelun tai muut korjaustoimet voi tehdä jo nyt ennakkoon. Tällöin huoltomaalaus sujuu sukkelasti ja terassikausi on mukavaa aloittaa siistillä pihalla. Tarjoushintaiset tarvikkeet pihahommiin löytyy tästä.

Lähde ajelulle

Vaikka monet kadut ammottavat tyhjyyttään, ei korona tarkoita sitä, etteikö kotoa voisi lähteä ulos lainkaan. Pakatkaa eväät mukaan, laittakaa musiikki soimaan, lähtekää perheen kanssa ajelulle ja katsokaa mistä itsenne löydätte. Kotikulmilla tulee retkeiltyä normaalioloissa harvemmin, joten nyt on hyvä aika katsastaa mitä naapuriseudulla on tarjota.

Protip: avatkaa vaikkapa google maps, josta jokainen voi vuorollaan täpätä silmät sidottuna paikan, mihin menette seuraavaksi.

Piirrä, maalaa tai askartele

Piirtämisen tai maalaamisen parissa hujahtaa helposti koko päivä ja saatte taatusti yksilöllistä taidetta kotiin. Ottakaa perheen kanssa piirroskisa tai maalatkaa toisistanne muotokuvat. Tästä jää varmasti kiva yhteinen muisto pidemmäksi aikaa! Taiteilijantarvikkeet sekä askartelutarvikkeet saat tilattua helposti niin maalaamiseen, askarteluun kuin piirtämiseenkin vaikka Temperalta, ja samalla tuet suomalaista yritystä!

Hauska idea lapsille: Lasten kanssa voi tehdä itsestään kovettuvasta savesta vaikkapa omat pääsiäiskoristeet täksi vuodeksi.

Kirjoita

Sen sijaan, että kirjoja voi ahmia lukemalla, voitte kirjoittaa myös oman kirjan. Mitäpä jos tekisitte oman satukirjan kuvituksineen ja antaisitte lahjaksi vaikkapa naapurille tai tuttavaperheelle? Tähän projektiin tarvitaan niin kirjoittajat, kuin kuvittajatkin – eli koko perheelle löytyy tekemistä varmasti!

Tee käsitöitä

Neulominen, askartelu tai muovailu sopii itsekseen tai lasten kanssa tehtäväksi. Mitäpä jos taikoisit uudet villasukat tai muovailisitte kokonaisen figuurikokoelman mökille koriste-esineiksi? Tarvikkeet neulomiseen tai askarteluun saa vaikka Menitalta tai Lankavalta.

Aloittelijoille löytyy paljon neulontaohjeita netistä. Hyvä paikka on esimerkiksi Novitan neulekoulu, jonka ohjeiden avulla aloittelijakin osaa neuloa vaikkapa villasukat. Ajan voi käyttää hyödyksi myös tekemällä ennakkoon pehmeitä paketteja lahjaksi niin ystäville kuin sukulaisille. Laaja valikoima unelman pehmeitä alpakkalankoja useissa väreissä ja eri langan paksuuksilla löytyy suomalaisista Menitan tai Lankavan kaupoista.

4 kommenttia artikkeliin ”Tekemistä koronan rajoittaessa liikkumista – katso 11 ideaa”

  1. Meillä lapset kyselee kokoajan mitä tehdä, kun ulos ei pääse samalla lailla kuin ennen. Korona pisti meidän arjen sekaisin. Onneksi netistä löytyy kuitenkin tekemistä ja vinkkejä miten lapset saa viihtymään sisätiloissa!:)

    Kiitos!

    Vastaa

Jätä kommentti