Halvin palvelu omaksi -sivusto auttaa säästämään rahaa

Mitä palvelua nykyään tarvitseekaan, netti on pullollaan vaihtoehtoja. Mutta kuinka löytää luotettavat palvelut ja silti reiluun hintaan? Tätä varten on nyt hpo.fi.

HPO:n tarkoitus on auttaa säästämään rahaa erilaisissa arjen hankinnoissa. Keskitymme sivuillamme jokapäiväisten palvelujen esittelyyn, joiden järkevämpi hankinta voi tuoda helppoja euroja omaan kukkaroon. Löydät sivuiltamme palveluja, joita lähes jokainen käyttää, mutta maksaa niistä vuositasolla satoja tai jopa tuhansia euroja liikaa.

Mistä hpo:n idea lähti?

Sivuston idea lähti blogikirjoituksesta, jossa oli käsitelty kuinka paljon suomalaiset kilpailuttavat erilaisia kulutushyödykkeitä. Blogikirjoituksen lähteenä oli Taloustutkimuksen sekä Sortterin tekemä tutkimus, josta ilmeni hankintojen kilpailuttaminen olevan yleistä mm. kodinkoneiden ja lomamatkojen osalta, kun taas rahoituspalvelujen osalta kilpailuttaminen oli vähäistä.

Muita arkisia palveluja (jotka kerryttävät kuukausimaksuja lähes huomaamatta), kuten puhelinliittymiä, suoratoistopalveluja tai äänikirjoja ei mainittu tutkimuksessa lainkaan.

Saimme Sortterilta aiemmin julkaisemattoman osan tutkimuksesta käyttöön ja se näyttää tältä:

Tutkimuksen lähde ja oikeudet: Sortter lainapalvelu. Tutkimus oli Taloustutkimuksen paneelissa tehty marras- joulukuussa 2018 ja siihen oli vastannut 630 henkilöä.

Tämä osuus tutkimuksesta sisältää muut, kuin rahoitukseen liittyvät kategoriat. Rahoitukseen liittyvät tulokset Sortter oli julkaissut omassa blogissaan lähes vuosi sitten.

Vaikka tutkimuksessa nousee esiin valtavia eroja eri palvelujen kilpailuttamisen välillä, niin suoraa vastausta tämä ei kuitenkaan anna siihen, kuinka paljon esimerkiksi puhelinliittymiä tai muita kuukausipalveluja vertaillaan.

Tekemiemme haastattelujen pohjalta vedimme kuitenkin omat johtopäätöksemme, sillä yksikään kaveripiiristä haastattelemistamme henkilöistä ei ollut edes miettinyt Netflixin tai Spotifyn kaltaisten palvelujen kilpailuttamista.

Kaiken kaikkiaan meidän suomalaisten taloudenpidossa lienee vielä paljonkin parannettavaa ja me koitamme osaltamme edesauttaa tässä.

Näin tämä lähtee liikkeelle ensimmäisen artikkelin muodossa. Toivottavasti sivumme kerää lukijoita, jonka myötä into palvelun ylläpitämiseen vain kasvaa entisestään!

Jätä kommentti